Δυσλειτουργία στις υπηρεσίες καθαριότητας και τους παιδικούς σταθμούς των δήμων, επισημαίνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), εξαιτίας της λήξης, το περασμένο Σάββατο, των συμβάσεων χιλιάδων εργαζομένων και τη μη τοποθέτηση των επιτυχόντων του μεγάλου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, οι προσωρινοί πίνακες των οποίων αναρτήθηκαν πριν από λίγες ημέρες.

Η ΚΕΔΕ τονίζει ότι έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα που θα προέκυπταν, ζητώντας νομοθετική ρύθμιση παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων έως ότου τοποθετηθούν οι επιλαχόντες του διαγωνισμού. Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, τόνισε ότι «γι άλλη μία φορά οι τοπικές κοινωνίες καλούνται να πληρώσουν τον αποτυχημένο τρόπο λειτουργίας του χρεοκοπημένου συγκεντρωτικού κράτους. Λίγες μέρες πριν από το Πάσχα οι πόλεις κινδυνεύουν να πνιγούν στα σκουπίδια. Ας μας ακούσει η κυβέρνηση τουλάχιστον τώρα, που έχουμε φτάσει στο και πέντε». Ο κ. Πατούλης κάλεσε την κυβέρνηση:

«Σήμερα να κάνει δεκτό το αίτημή μας και να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη δυνητική ανανέωση».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.