Τουρκικό ATR-72 προχώρησε σε 25 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει σπάνια παρουσία, αντί του συνήθους CN-235


ΕΛΛΑΔΑ
20:09
30/03/2018
Τουρκικό ATR-72 προχώρησε σε 25 παραβιάσεις στο Αιγαίο
5
loading

Αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-72 του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού το οποίο σπάνια έχει παρουσία στο Αιγαίο, αντί του συνήθους CN-235, χρησιμοποιήθηκε σήμερα από τη γείτονα για τη συνέχιση της έκνομης δραστηριότητας της στο αρχιπέλαγος.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ένα ζεύγος τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό ATR-72 εισήλθαν σήμερα στο FIR ΑΘηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως.

Καταγράφηκαν 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 27 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους. Οι 25 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σημειώθηκαν από το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Τα δύο τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Η τέχνη του εφικτού..

  Προφανώς θα υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει σε εχθρικά στρατεύματα να εισέλθουν σε ξένη χώρα.. Από ότι φαίνεται όμως, εμείς εδώ κυνηγάμε τους πιστολέρο της Far West! Πρέπει να είμαστε νομοταγείς μόνο αν είναι να υποστούμε της συνέπειες του νόμου, όπως ο 88χρονος παππούς και όχι όταν πρέπει να υπερασπιστούμε το δίκιο μας. Κύριοι, ή εξαντλούμε την αυστηρότητά μας στην τήρηση όλων των νόμων ή τους προσαρμόζουμε ανάλογα τις συνθήκες! Όχι 2 μέτρα και 2 σταθμά!

 2. avatar Έλλην ο αδικημένος

  Τα δικά μας ήταν οπλισμένα;

 3. avatar Είναι

  Νομιμότατο δικαίωμα μας να το καταρρίψουμε, και να κρατήσουμε και τους πιλότους για ανάκριση σαν κατασκόπους. Και ας ξαναμπούν να τα ξανά ρίξουμε..

 4. avatar Οτι πεταει

  Απο το πολύ σκύψιμο στους Τουρκους παθατε αγκύλωση. Καταρριφθε οτι πεταει στον εναεριο χωρο μας γιατι νομιζουν οτι ειμαστε κοτες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει