Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ ανά τμήμα στο ΦΕΚ

Οι εισακτέοι θα είναι φέτος 3.000 περισσότεροι από ότι πέρυσι


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
11:22
28/03/2018
Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ ανά τμήμα στο ΦΕΚ
4
loading

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων ανά τμήμα, Πανεπιστήμιο και ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, μετά, δηλαδή, τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η ανάρτηση του ΦΕΚ ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου από το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας ότι οι εισακτέοι θα είναι φέτος 3.000 περισσότεροι από ότι πέρυσι.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι θα είναι ένας αριθμός πάνω από 3.000 πρόσθετους φοιτητές και φοιτήτριες. Κάναμε μία πολύ συστηματική μελέτη για τις δυνατότητες των ιδρυμάτων , δίνουμε φέτος περισσότερες θέσεις. Υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση στη χρηματοδότηση και νομίζουμε ότι έχουν τη δυνατότητα τα ιδρύματα να απορροφήσουν αυτόν τον κόσμο και άρα θα μειωθεί και το άγχος των φοιτητών της τρίτης λυκείου που είναι στην τελική ευθεία» δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου στο περιθώριο του συνεδρίου.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Αρίστος

  Υπερβολικός ο αριθμός των εισακτέων. Υπάρχουν Σχολές για τις οποίες θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός τους. Ποιος ο λόγος να διατίθενται οικονομικοί πόροι και να εκπαιδεύονται νέοι άνθρωποι σε αντικείμενα σπουδών τα οποία δεν έχουν καμία επαγγελματική προοπτική;
  Δεν είναι λύση να αυξάνουμε τις θέσεις των εισακτέων στα Πανεπιστήμια δημιουργώντας ελπίδες και όνειρα στους νέους και τις νέες και όταν αυτοί τελειώνουν τις Σχολές αυτές
  να βλέπουν και να συνειδητοποιούν, ότι ο κόπος και ο μόχθος των ακαδημαϊκών σπουδών τους δεν είχαν το αποτέλεσμα που περίμεναν. Δυστυχώς σήμερα με μια πραγματικότητα υπερπληθωρισμού πτυχιούχων, δεν μπορεί η Ελληνική Οικονομία απορροφήσει τις χιλιάδες
  των ανέργων αυτής της κατηγορίας. Γι αυτό η Πολιτεία θα χρειαστεί να μειώσει τις θέσεις των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, προκειμένου και οι πτυχιούχοι νέοι να βρουν εργασία ανάλογη με το αντικείμενο σπουδών τους.

 2. avatar The Owl

  Όλοι μέσα , για το καλό σας, σαν τα πρόβατα!

 3. avatar Για ποιό λόγο

  αυξάνει τις θέσεις ο λαϊκιστής Τσίπρας; Δεν έχει ακούσει τίποτα για το brain drain ; Πόσους άνεργους πτυχιούχους χρειάζεται μια σύγχρονη χώρα ; Αν θέλει να βγάζει πτυχιούχους πρέπει να τους βρίσκει και τις ανάλογες δουλειές ! Έτσι όμως , απλά αποδεικνύει την αδιαφορία του για το μέλλον αυτών των ανθρώπων , σε μια χώρα χωρίς ανάπτυξη μέσα σε ένα οικονομικό μπάχαλο !

 4. avatar …………………ηγξγ

  και που θα βρουν δουλεια; οεο; αντε γεια ελλαδα αντε γεια ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει