Τρεισήμισι χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης για την επένδυση των 120 εκατ. ευρώ των J&P Aβαξ, ΓΕΚ, Βιοτέρ και Corfu Waterpark που αφορά τη δημιουργία του θεματικού πάρκου και υδροπάρκου στις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Κανόε Καγιάκ Σλάλομ στο Ελληνικό, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε τελικά αργά προχθές το βράδυ το σχέδιο νόμου για τις «Ρυθμίσεις θεμάτων υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού», το οποίο αποσαφηνίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι προβλεπόμενες χρήσεις της υφιστάμενης εγκατάστασης επιτρέπονται και στον περιβάλλοντα χώρο.

Σύμφωνα με το e-red και τη Στεφανία Σούκη, η συγκεκριμένη ρύθμιση, ήταν η βασικότερη εκκρεμότητα για την κοινοπραξία και προβλέπει επιπλέον τη δυνατότητα κατεδάφισης τμημάτων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων μέχρι ποσοστού 30% αυτών και την ανέγερση στον περιβάλλοντα χώρο, νέων κτιρίων μέχρι αντιστοίχου ποσοστού 30% του ισχύοντος Συντελεστή Δόμησης.

Επίσης, αντιμετωπίζεται το θέμα της αντιμετάθεσης των χώρων στάθμευσης της εγκατάστασης από την αρχικώς προβλεπόμενη θέση, σε όμορη θέση για λόγους καλύτερης λειτουργίας σε σχέση με τον ευρύτερο σχεδιασμό της περιοχής.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η βασική εκκρεμότητα πλέον για τους ιδιώτες είναι μία ακόμη υπουργική απόφαση από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ από αναβολή σε αναβολή πάει η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ από πλευράς του δήμου Ελληνικού και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά της κοινής υπουργικής απόφασης 104263/15.9.2008 για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων που αφορά στη μεταολυμπιακή χρήση της εγκατάστασης του Κανόε Καγιάκ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, η κοινοπραξία έχει δαπανήσει κεφάλαια περί τα €26 εκατ., για αλλαγές στις μελέτες, μηχανήματα, ενοίκιο προς την Ολυμπιακά Ακίνητα κ.τ.λ., ενώ εδώ και ένα χρόνο έχει “παγώσει” τις πληρωμές μισθωμάτων προς το Δημόσιο με την υπόθεση να έχει παραπεμφθεί σε διαιτησία.