Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο καταγγέλλουν ότι είναι οι εργαζόμενοι του πλοίου της εταιρείας LANE Βιτσέντζος Κορνάρος, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν από χθες σε επίσχεση εργασίας και να είναι άγνωστο πότε το πλοίο θα πραγματοποιήσει ξανά τα δρομολόγιά του.

Η εταιρεία, σε επιστολή της προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, αναγνωρίζει το πρόβλημα και αναφέρει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της οφείλει 1.700.000 ευρώ από τις επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί προφορικά ο εισαγγελέας, ενώ σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά αναμένεται και η σύνταξη δικογραφίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων.

Στημ πρόσφατη συνάντηση που είχε η αρμόδια υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Α. Διαμαντοπούλου με τους συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, τούς διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχει εκταμιευθεί το ποσό των 15 εκατ.ευρώ που είναι χρήματα από επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές και οφείλονται σε πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Στελέχη της πλοιοκτήτρια εταιρείας, αλλά και εργαζόμενοι από το πλήρωμα, έχουν επισκεφθεί δύο φορές το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το οποίο τους διαβεβαίωσε ότι η καθυστέρηση των χρημάτων οφείλεται στη χρονοβόρα διαδικασία ελέγχου.

Το συγκεκριμένο πλοίο πραγματοποιεί τα δρομολόγια Πειραιάς, Κύθηρα, Γύθειο, Καλαμάτα, Μονεμβασιά, Αντικύθηρα, Κίσαμος (Καστέλλι).