«Δεν έχω χρήματα να πληρώσω τη ΔΕΗ. Σήμερα μου ήρθε ειδοποιητήριο για το χαράτσι με το ποσό των 1.800 ευρώ αλλά δεν έχω για να το πληρώσω και έτσι θα μου κόψουν το ρεύμα μετά το Πάσχα» αναφέρει αποκλειστικά στο newsbeast.gr η Άντζυ Σαμίου.

Επισημαίνει ακόμη ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και το γεγονός ότι πλέον δεν εργάζεται την έκαναν να βγάλει προς πώληση το σπίτι της. «Έχω βάλει αγγελία για να πουλήσω το σπίτι μου αλλά τώρα είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος», λέει.

Και μιλά και για την κόντρα που ξέσπασε με τον Άδωνι Γεωργιάδη όταν εκείνος σχολίασε το ρόλο της συζύγου του, Ευγενίας Μανωλίδου αλλά και για το πώς τα βγάζει περά οικονομικά από τη στιγμή που επέλεξε να αφήσει το χώρο του τραγουδιού.

-Με τι ασχολείστε πλέον σήμερα;

«Δεν εργάζομαι. Έχω σταματήσει».

-Σας λείπει η μουσική;

«Η δουλειά μου, εννοείτε; Όχι, δεν μου λείπει καθόλου».

-Ήταν δηλαδή δική σας απόφαση να εγκαταλείψετε το χώρο;

«Βέβαια. Το γιατί είναι μεγάλη κουβέντα. Απ’ ότι βλέπετε, δεν έχω βγει να πω κάτι. Είναι μεγάλη συζήτηση, δεν μπορώ να πω μέσα σε δύο φράσεις ότι σταμάτησα γι’ αυτό το λόγο ας πούμε… Αλλά δεν άντεχα πλέον αυτό το σύστημα. Δεν μπορώ να δουλεύω πλέον μέσα σε αυτό το σύστημα. Είναι πάνω από τις δυνάμεις μου πια ψυχολογικά και συνειδησιακά».

-Θα συμβουλεύατε όμως τους νέους που αγαπούν ενδεχομένως το τραγούδι να ασχοληθούν με το χώρο αυτό;

«Ο χώρος αυτός δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Δεν έχει σημασία αν έχει ταλέντο κανείς, θα αντιμετωπίσει τα ίδια πράγματα, τις ίδιες καταστάσεις. Βέβαια, παίζει ρόλο και ο χώρος μέσα στον οποίο κινείσαι. Δηλαδή, το τραγούδι έχει διαβαθμίσεις. Είναι άλλο το λαϊκό και άλλο το έντεχνο, για παράδειγμα. Εγώ στο δικό μου τομέα, τον λαϊκό δηλαδή που επέλεξα δυστυχώς, είναι πολύ άσχημα τα πράγματα και οι συνθήκες».

-Πολλά τραγούδια σας όμως ακούγονται μέχρι και σήμερα.

«Δεν έχω αντίρρηση. Έκανα πολύ ωραία τραγούδια. Μια χαρά τα κατάφερα αλλά θυσίασα πολλά από τον εαυτό μου και την οικογένειά μου και τη ζωή μου γι’ αυτό. Και δεν αξίζει τον κόπο».

-Και πώς ζείτε αφού δεν εργάζεστε;

«Η ιδεολογία έχει κόστος. Όταν αποφασίζεις να πάρεις τόσο μεγάλη στροφή στη ζωή σου, ξέρεις ότι έχει συνέπειες και κόστος. Η συνείδησή μου είναι καθαρή, η ψυχή μου είναι καθαρή. Επομένως; Σήμερα, για παράδειγμα πήρα ειδοποίηση από τη ΔΕΗ ότι θα μου κόψει το ρεύμα μετά το Πάσχα γιατί δεν έχω πληρώσει το χαράτσι. Αδυνατώ να το πληρώσω όμως, 1.800 ευρώ μου ήρθε. Και γι’ αυτό θα ψάξω κάποιο τρόπο για να δω τι μπορώ να κάνω. Για να έχω φτιάξει ένα σπίτι, που δούλευα τόσα χρόνια, πρέπει να το πληρώνω λες και είναι χρυσό, ας πούμε…

Περνάω τα ίδια πράγματα που περνά αυτή τη στιγμή το 80% ή το 90% του κόσμου στην Ελλάδα αλλά παρόλα αυτά δεν είναι συμβιβασμός που θα είναι ενάντια στη συνείδησή μου και στην ψυχή μου».

-Και τα προς το ζην;

«Έχω βάλει να πουλήσω το σπίτι μου αλλά η εποχή είναι πάρα πολύ δύσκολη».

-Τον ελεύθερό σας χρόνο πώς τον περνάτε; Ποια είναι τα χόμπι σας;

«Έχω πολλά χόμπι. Μ’ αρέσει να φτιάχνω πράγματα με τα χέρια μου. Ζωγραφίζω. Πλέκω. Φτιάχνω κοσμηματάκια. Γενικά, πιάνουν τα χέρια μου. Μ’ αρέσει αυτό. Μου αρέσει επίσης και η φωτογραφία».

-Πώς προέκυψε πάντως η κόντρα που ξέσπασε στο twitter με τον Άδωνι Γεωργιάδη;

«Δεν είναι κόντρα αλλά έτσι πέρασε στα Μέσα. Όταν ανακοινώνεις, κάνεις μία δήλωση στο twitter και τη βλέπει χιλιάδες κόσμου, έχουν όλοι αυτοί δικαίωμα να σου απαντήσουν κάτι. Κι εγώ λοιπόν απάντησα γιατί θεώρησα ειρωνικό και περιπαικτικό το να αγνοείς τη δυστυχία του κόσμου και την αγωνία του κόσμου και να βρίσκεσαι στον κόσμο σου ας πούμε και να λες “αχ, τι ωραία η Ευγενία και πολύ πλάκα έχει η εκπομπή”. Δεν είναι θέμα για τη συγκεκριμένη αλλά για οποιαδήποτε και να έλεγε.

Όχι, είμαι απλώς εξαγριωμένη με τους πολιτικούς αλλά είμαι όπως είναι όλος ο κόσμος. Όλοι οι Έλληνες είναι εξαγριωμένοι, απογοητευμένοι, αηδιασμένοι. Κι αυτό θα έλειπε να μην τους μιλήσουμε κιόλας.

-Τι περιμένετε να σας φέρει το μέλλον; Σε τι ελπίζετε;

«Σε τι ελπίζω; Ελπίζω να αφυπνιστούν οι Έλληνες. Σε αυτό ελπίζω διότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που επηρεάζονται από μεγάλα λόγια ή επειδή δεν θέλουν να αλλάξουν και έχουν μάθει να ψηφίζουν ένα συγκεκριμένο κόμμα ή οτιδήποτε, φοβάμαι ότι θα μας πάρουν όλους στο λαιμό τους. Εύχομαι και ελπίζω να αφυπνιστεί ο Έλληνας και να καταλάβει τη δύναμή του και τη θέση του. Γιατί είμαστε σε θέση ισχύος από κάθε άποψη αρκεί να είμαστε ενωμένοι και όχι διαχωρισμένοι. Και να διαφωνούμε όλοι ενώ στην ουσία συμφωνούμε».

-Ξέρουμε, δεν το κρύβετε άλλωστε, ότι τιμάτε τους αρχαίους θεούς. Πώς έχει προκύψει αυτό;

«Όπως ο κάθε Έλληνας οφείλει να τιμά την ιστορία του και την προέλευσή του, απλώς αυτό. Δε λατρεύω την Αθηνά. Δε λατρεύω το Δία. Δεν κάνω θυσίες. Πιστεύω όμως ότι από την αρχαία Ελλάδα ξεκίνησαν τα πάντα και ότι υπάρχει στην υφήλιο, οφείλεται στην Ελλάδα. Είμαστε η πηγή της γνώσης, της τέχνης, των γραμμάτων και δεν το έχουμε καταλάβει γιατί έχουν κάνει τα πάντα για να το ξεχάσουμε».