Η Λέσβος προσπαθεί ακόμη να κλείσει τις πληγές της από τον μεγάλο σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017. Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκαν και παρελήφθησαν από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, οι οκτώ αρχιτεκτονικές μελέτες για ισάριθμα σχολικά κτίρια του νησιού, που υπέστησαν βλάβες. Την εκπόνηση των μελετών και την κατασκευή των αντίστοιχων έργων είχε αναλάβει η Κτηριακές Υποδομές Α.Ε (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων).

Μετά την έγκριση των αρχιτεκτονικών μελετών θα ακολουθήσει η υποβολή φακέλων στην Υπηρεσία Δόμησης Λέσβου για την έκδοση των οικοδομικών αδειών. Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τα έργα αυτά έχουν εγκριθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κονδύλι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι μελέτες αφορούν τα σχολεία ΕΠΑΛ Πλωμαρίου, Δημοτικό Σχολείο Μεγαλοχωρίου, Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου, Νηπιαγωγείο Πολιχνίτου, Δημοτικό σχολείο Πλωμαρίου, Νηπιαγωγείο Τρύγονα και Δημοτικό Σχολείο Πλαγιάς. Σημειώνεται ότι τα δημοτικά σχολεία Πολυχνίτου και Πλωμαρίου είναι κηρυγμένα διατηρητέα και για αυτόν το λόγο οι αρχιτεκτονικές μελέτες θα πρέπει να εγκριθούν από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και να ακολουθήσει σχετική απόφαση της υπουργού Πολιτισμού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.