Όχι στη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και των κλινών του νοσοκομείου «Σωτηρία» λένε οι γιατροί του, οι οποίοι ανακοίνωσαν την απόφασή τους να κλείσουν το νοσοκομείο στις 20 Μαρτίου.

Οι γιατροί επισημαίνουν στο σχετικό ψήφισμα της γενικής συνέλευσής τους ότι παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες, την ώρα που νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό είδε το μισθό του να μειώνεται κατά 300 ευρώ, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις αναδρομικές κρατήσεις.

Με δεδομένο επίσης ότι το «Σωτηρία» είναι το δεύτερο σε αριθμό κλινών νοσοκομείο στην Ελλάδα και -όπως υπογραμμίζουν- λειτουργεί πάντα με πληρότητα 80-90%, οι εργαζόμενοι απορρίπτουν ως απαράδεκτη οιαδήποτε μείωση στον αριθμό των κρεβατιών των νοσηλευομένων ασθενών καθώς και στις θέσεις εργασίας (ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό).

Στις 20 Μαρτίου οι γιατροί θα βρίσκονται στην κλειστή είσοδο του νοσοκομείου προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για τα προβλήματά τους.

Οι γιατροί διεκδικούν:

– Άμεση πρόσληψη των ήδη κριθέντων εδώ και μια διετία σε θέσεις ειδικευμένων ιατρών για την στελέχωση των τμημάτων του νοσοκομείου

– Καμία μείωση του αριθμού των κλινών του νοσοκομείου

– Αποσυμφόρηση του νοσοκομείου με μείωση των εφημεριών του

– Πληρωμή των δεδουλευμένων μας εφημεριών.