Η βροχή, το κρύο και ο δυνατός άνεμος λειτούργησαν ανασταλτικά για τους χιλιάδες Αθηναίους, που κατακλύζουν κάθε χρόνο το λόφο του Φιλοπάππου, για να γιορτάσουν τα Κούλουμα. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αψήφησαν την κακοκαιρία και ανηφόρισαν στη γιορτή του δήμου Αθηναίων.

Χρόνια πολλά ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. “«Είμαστε εδώ με τους Αθηναίους και τις Αθηναίες. Ο καιρός βέβαια μας τα έχει χαλάσει λίγο, αλλά είναι γνωστό ότι είμαστε για τα δύσκολα, δεν το βάζουμε κάτω και θα διασκεδάσουμε με πολύ καλό φαγητό», επισήμανε ο κ. Καμίνης μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι πολίτες που παραβρέθηκαν στο λόφο του Φιλοπάππου έφαγαν παραδοσιακή φασολάδα, χαλβά, λαγάνα και ελιές. Λίγοι ήταν εκείνοι που χόρεψαν υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής και ακόμα λιγότεροι όσοι επιχείρησαν να πετάξουν χαρταετό. Ωστόσο, λόγω της κακοκαιρίας ακυρώθηκε η εμφάνιση του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων, με αποτέλεσμα να προλάβει να παίξει μόνο για λίγη ώρα η Φιλαρμονική του δήμου.

Τρεις χιλιάδες μερίδες φασολάδας, λαγάνας και ελιών μοίραζε από τις εννιά το πρωί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων. Εξάλλου, τα 200 κιλά χαλβά που είχαν προβλεφθεί να μοιραστούν έγιναν ανάρπαστα μέσα σε δύο ώρες. «Όπως κάθε χρόνο γιορτάζουμε παραδοσιακά στο λόφο του Φιλοπάππου και υποδεχόμαστε τους Αθηναίους για να περάσουμε μαζί τα Κούλουμα», δήλωσε η πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτα Ψαράκη.

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι εκτιμάται ότι κυμάνθηκε η τιμή της καθιερωμένης λαγάνας, στα δυόμισι με τρία ευρώ για τα 750 γραμμάρια. Δεν ήταν λίγοι οι αρτοποιοί, οι οποίοι αποφάσισαν να μειώσουν περαιτέρω την τιμή στα δύο ευρώ, λόγω της οικονομικής κρίσης.