«Ανθυγιεινά και επικίνδυνα τα μέτρα της κυβέρνησης»

Αντιδρούν οι γιατροί στη συνταγογράφηση ουσιών και όχι φαρμάκων


ΕΛΛΑΔΑ
6:29
16/02/2012
«Ανθυγιεινά και επικίνδυνα τα μέτρα της κυβέρνησης»
5
loading

Επικίνδυνη χαρακτηρίζουν οι γιατροί τη ρύθμιση του υπουργείου Υγείας να συνταγογραφούν μόνον την ουσία και να επιλέγουν το φάρμακο οι φαρμακοποιοί.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας, με την οποία προβλέπεται η
συνταγογράφηση των φαρμάκων με τη δραστική ουσία και η επιλογή των
φθηνότερων -στην αγορά- σκευασμάτων από τον φαρμακοποιό αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τραγική υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων.

«Τα αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα φάρμακα, ως επί το πλείστον παραγωγής τρίτων χωρών, που επιλέγονται με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλή τους τιμή, εμπεριέχουν τεράστιους κινδύνους, για την υγεία των ασφαλισμένων» σημειώνει ο ΙΣΑ.

Οι γιατροί εκφράζουν, επίσης, την έντονη αντίδρασή τους για την τροποποίηση από μη γιατρούς των συνταγών των θεραπόντων ιατρών, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και συνιστά ποινικό αδίκημα.

Την ευθύνη για την ασφάλεια της θεραπείας αναλαμβάνει στο ακέραιο ο γιατρός και κανένας άλλος, αναφέρει ο ΙΣΑ και ανακοινώνει ότι προετοιμάζει αποχές και απεργιακές κινητοποιήσεις για να ανατρέψει «στην πράξη τα ανθυγιεινά και επικίνδυνα μέτρα της κυβέρνησης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Periklis

  Α ρε ... , αντί να φροντίσουν να δημεύσουν περιουσίες, να φορολογήσουν την εκκλησία 10% και να μειώσουν τις μισθάρες τους, σκαρφίζονται ότι μπορείς να φανταστείς για να βγάλουν ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ και να ρίξουν στάχτη στα μάτια του Γερμανού. Αυτοί μας κυβερνάνε!

 2. avatar sailor

  Τους χάλασε γιατί τώρα δεν θα παιρνουν ποσοστά απο τις πωλήσεις των φαρμάκων...ειδικά μικρών εταιριών που κάποιοι πληρώνονται και με το κομμάτι που γραφουν...!!!έλα τώρα θα σας μάθουμε...σας ένοιαξε η υγεία???

 3. avatar Ευαγγελος

  Όταν έδινα εγώ τη φαρμακολογία στην Ιατρική ποτέ δεν βρήκα ένα εμπορικό όνομα όλες οι ερωτήσεις ήταν αποκλειστικά για τη δραστική ουσία..Aυτές οι αντιδράσεις αν δεν συνοδεύονται από στατιστική μελέτη δημοσιευμένη σε επιστημονικά έντυπα είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε...

 4. avatar GT

  Μήπως είναι ανθυγιεινό και για την τσέπη αυτών που αντιδρούν? Πως θα παίρνουν τώρα τα bonus των φαρμακοβιομηχανιών αν δεν συνταγογραφούν αυτά που θα ήθελαν να συνταγογραφούν... Σαφώς και υπάρχουν διαφορετικής ποιότητας φάρμακα τα οποία έχουν παρόμοιες δραστικές ουσίες. Αλλά ποιος μας διασφάλιζε ότι μέχρι τώρα μας έδιναω τα καλύτερα και όχι αυτά που είχαν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για τους ίδιους????

  1. avatar jumaru

   Λες και οι φαρμακοποιοί δεν θα κάνουν το ίδιο...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει