Απεργία πείνας ξεκινούν Αφγανοί στη Μυτιλήνη

Ζητούν από κυβέρνηση και Ε.Ε. να τους αναγνωρίσει ως πρόσφυγες


ΕΛΛΑΔΑ
19:02
27/10/2017
Απεργία πείνας ξεκινούν Αφγανοί στη Μυτιλήνη
6
loading

Σε απεργία πείνας κατέρχεται από σήμερα ομάδα Αφγανών που από το προηγούμενο Σάββατο διαμένουν στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.

Με ανοικτή επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα ζητούν από την Ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να τους αναγνωρίσει το καθεστώς του πρόσφυγα «με ότι συνεπάγεται αυτό από την Συνθήκη του 1951». Αν δεν τους αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα ζητούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Στην ανοικτή επιστολή σημειώνεται ότι μετά από τέσσερις μέρες και εφόσον δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους το ίδιο θα κάνουν κι άλλοι πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί, ράβοντας τα στόματά τους.

«Δίνουμε στην ελληνική κυβέρνηση και στην Ύπατη Αρμοστεία περιθώριο τεσσάρων ακόμα ημερών ώστε να μας αφήσουν ελεύθερους, πριν ακολουθήσουμε τους απεργούς πείνας. Μέσα σε αυτήν την κοιτίδα της υποτιθέμενης δημοκρατίας, μας εξαναγκάζετε να ράψουμε τα στόματά μας και να ξεκινήσουμε απεργία πείνας και ο μόνος λόγος γι αυτό είναι για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας» σημειώνεται στην επιστολή τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Τελεσίγραφο….

  στον φιλοξενούντα,που πληρώνει και χωρίς να ερωτηθή, απο τον ευεργετούμενο ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟ και ΥΒΡΙΣΤΗ <>.Δεν θα κάνω την Αθήνα ΒΥΡΡΗΤΟ...είπε ο ....αλληλεγγυος.......Επεται και συνέχεια φιλαράκια. Οταν θα την πληρώσετε κι'εσείς τότε να δείτε γέλια που θα κάνουμε γιατί μέχρι τώρα είσαστε<>......

 2. avatar Νίκος χασαπης

  Μελλοντικοί ψηφοφόροι του ελλαδισταν.

 3. avatar Social Distortion

  Μαστόρια, η κοιτίδα της Δημοκρατίας εξέλεξε κουμμούνια.( έμαθαν και οι Αφγανοί την Δημοκρατία...)

  1. avatar Gore

   Απ' το στόμα μου το πήρες . Τους μίλησε για την δημοκρατία ο τοπικός κομισάριος που τους καθοδηγεί ....

 4. avatar Βάλτε τους…

  … σε ένα αεροπλανάκι και στείλτε τους στην πατρίδα τους με συνοπτικές διαδικασίες. Κι εκεί ας κάνουν ότι θέλουν αφού είναι τόσο αγωνιστές.

  1. avatar είσαι

   απαράδεκτος. Κολυμπώντας να γυρίσουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει