Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, αμέσως μετά το συμβάν με το πετρελαιοφόρο που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό προχώρησαν σε συγκεκριμένες ενέργειες για την προστασία των πολιτών από τη θαλάσσια ρύπανση στον Σαρωνικό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Περιβάλλοντος πραγματοποιούν συστηματικά και σε καθημερινή βάση αυτοψίες και ελέγχους, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των πολιτών. Συγκεκριμένα:

  • Η Διεύθυνση Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής έχει αποστείλει έγγραφες οδηγίες στους Δήμους Πειραιά και Σαλαμίνας για τη σήμανση με απαγορευτικές πινακίδες των ακτών κολύμβησης της Σαλαμίνας, του Πειραιά και της πλαζ «Βοτσαλάκια» και την ενημέρωση του κοινού.
  • Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημέρωσε τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς για την απαγόρευση αλιείας στις προσβεβλημένες από ρύπανση περιοχές. Επίσης, πραγματοποίησε ελέγχους στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν αλιεύματα και οστρακοειδή ακατάλληλα ή μολυσμένα.
  • Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος πραγματοποίησε αυτοψία σε όλο το μήκος των ακτών και είναι σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να εντοπίζονται τα μολυσμένα σημεία και να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.