Ένορκη διοικητική εξέταση, διατάχθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για τη διερεύνηση της υπόθεσης σε φαρμακείο της περιοχής του Λαυρίου, όπου βρέθηκαν είκοσι οκτώ βιβλιάρια ασφαλισμένων του Ιδρύματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε φαρμακείο της περιοχής του Λαυρίου, βρέθηκαν 28 βιβλιάρια ασφαλισμένων του Ιδρύματος και η διοίκηση ενημέρωσε ότι τα βιβλιάρια αυτά προέρχονταν από ασφαλισμένους διαφόρων περιοχών.

Στη συνέχεια, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα απέστειλε προς τα αντίστοιχα υποκαταστήματά του για την ταυτοποίηση των κατόχων του.

Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ακολουθώντας και εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και τους κανονισμούς, προέβησαν στις ακόλουθες ενέργειες:

– Σε σχέση με τους ασφαλισμένους τα βιβλιάρια των οποίων ευρέθησαν να εμπλέκονται στην υπόθεση, δόθηκε εντολή να επιβληθούν οι κυρώσεις, κατά τα προβλεπόμενα από τις αντίστοιχες διατάξεις.

– Σε σχέση με τα φαρμακεία, η κεντρική μονάδα ζήτησε να εξετάσει το σύνολο της συνταγογράφησης όλων των ιατρών και τα στοιχεία επεξεργασίας όλων των φαρμακείων του Λαυρίου και κίνησε τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων στο εμπλεκόμενο φαρμακείο, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας (ΠΔ 121-Ν.3846/2010).

– Σε σχέση με τις δραστηριότητες του προσωπικού του Ιδρύματος, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για τη διερεύνηση και εξέταση κάθε πτυχής της υπόθεσης.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαβεβαιώνει τους ασφαλισμένους του και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο ότι θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του για την εξιχνίαση και διαλεύκανση της υπόθεσης, ώστε να λάμψει η αλήθεια, ενώ, ταυτόχρονα, θα αναζητήσει και θα απαιτήσει την απόδοση κάθε διοικητικής και ποινικής ευθύνης προς κάθε κατεύθυνση.