Τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις 15:00 θα τελεστεί η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού Στάθη Ψάλτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

H εξόδιος ακολουθία θα γίνει δημοσία δαπάνη από τον Δήμο Ζωγράφου, στο Κοιμητήριο της περιοχής.

Ο 66χρονος ηθοποιός εισήλθε την Κυριακή του Πάσχα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή xuew το μεσημέρι. Όπως αναλυτικά αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο του Στάθη Ψάλτη, «έφυγε» χθες στις 14:25μμ.

«Ο εκλιπών εισήχθη εσπευσμένα στις 14/3/2017 στο Γ.Α.Ο.Ν.Α. “Ο Άγιος Σάββας” όπου διεγνώσθη ότι έπασχε από γενικευμένη καρκινωμάτωση, αγνώστου πρωτοπαθούς εστίας.

Από 16/4/2017 νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας όπου και κατέληξε» τονίζεται από τον «Άγιο Σάββα». Στο ανακοινωθέν εκφράζονται στην οικογένεια και τους οικείους του και τα θερμά συλλυπητήρια γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο αγαπημένος ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 66 ετών.

Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε το 1951. Καταγόταν από το Φανάρι της Κωνσταντινούπολης και πήγε σχολείο στο Βέλο Κορινθίας, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών. Στη συνέχεια, η η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και τελείωσε τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα, με την οποία χώρισε και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

Πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και στο θέατρο.

Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως τα: Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια.

Έχουν μείνει αξέχαστες πολλές ατάκες από ταινίες του, όπως «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;» και «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!»

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.