Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, για την επίσκεψη του αλβανού υπουργού Εξωτερικών, Ιλίρ Μέτα, στην Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας του δεύτερου σε Κύπρο, σε Συρία και Λίβανο.

Ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι μιλήσανε για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βαλκανική, ενώ τόνισε «τη σημασία που αποδίδουμε στην Ευρωπαϊκή προσέγγιση, στην Ευρωπαϊκή προοπτική ολόκληρης της περιοχής, και ασφαλώς της Αλβανίας. Όπως ξέρετε, η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά την προοπτική αυτή».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνάντηση καθώς «όπως γνωρίζουν όλοι, οι σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας είναι άριστες. Είναι σχέσεις που βασίζονται ειδικότερα στην ευρωπαϊκή προοπτική ολόκληρης της περιοχής. Και η Ελλάδα έχει υποστηρίξει και υποστηρίζει την Αλβανία για να επιτύχει τους στόχους της σχετικά με την ευρωπαϊκή της ολοκλήρωση».

Ανέφερε δε ότι η χώρα του αναμένει σύντομα την απελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων, καθώς και, στο προσεχές μέλλον, την απόδοση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας.