Προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξαν στην… ανακύκλωση δεκάδες φάκελοι από το αρχείο της Πολεοδομίας.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων και της παράβασης καθήκοντος.

Στη διάρκεια των ανακρίσεων θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν σε βάρος τους ποινικές ευθύνες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος».

Οι φάκελοι κατέληξαν στα χέρια της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και στη συνέχεια πολτοποιήθηκαν. Ήταν φάκελοι που βρίσκονταν στο ισόγειο του κεντρικού κτίριου, στην οδό Μανουσογιαννάκη, προκειμένου να παραληφθούν από τον αρμόδιο υπάλληλο και να μεταφερθούν στη Θέρμη.

Ωστόσο έπειτα από «κακή συνεννόηση», όπως υποστηρίζουν τόσο οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας όσο και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης, οι φάκελοι κατέληξαν στους σάκους της ανακύκλωσης.