Εφραίμ: Ιστορικά το Δημόσιο προσπαθεί να αφαιρεί την περιουσία της Εκκλησίας

«Ο δικαστικός αγώνας για τη Βιστωνίδα θα συνεχιστεί»


ΕΛΛΑΔΑ
10:37
25/03/2017
Εφραίμ: Ιστορικά το Δημόσιο προσπαθεί να αφαιρεί την περιουσία της Εκκλησίας
28
loading

Ιστορικά, είναι το Δημόσιο που προσπαθεί να αφαιρεί την περιουσία της Εκκλησίας και των μονών και όχι το αντίθετο, υποστηρίζει ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και προαναγγέλλει δικαστικό αγώνα για τις εκτάσεις στη Βιστωνίδα.

Μιλώντας στη Realnews ο ηγούμενος Εφραίμ διατρανώνει την απόλυτη πεποίθησή του ότι η Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις της ανήκουν όντως στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Για τη δε δικαστική του περιπέτεια αναφέρει: « Όπου υπάρχει Θεός, υπάρχουν και θλίψεις και Σταυρός. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία και το Άγιον Όρος δοκιμάζονται...».

Ο ίδιος πάντως επιμένει ότι έδωσε τον αγώνα του χωρίς προσωπικές πίκρες αλλά με πίστη. «Πριν από μερικά χρόνια δινόταν η αίσθηση ότι δε θα υπάρξει αθώωση για την υπόθεση αυτή». Σε σχέση με την εκκλησιαστική πάντως περιουσία εν γένει, ξεκαθαρίζει ότι «... η περιουσία της Εκκλησίας και των Μονών εξυπηρετεί τις ανάγκες των φτωχών, πράγμα που σήμερα φαίνεται εντονότερα».

Ο ηγούμενος καταλήγει ότι ο δικαστικός αγώνας θα συνεχιστεί, καθώς όπως υποστηρίζει «... το Ελληνικό κράτος τρεις φορές μέσα σε 100 χρόνια με επίσημες πράξεις έχει δεχθεί τα Αρχαία Δίκαια της Μονής».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

28
σχόλια
  1. avatar ΟΙ ΆΘΩΟΩΟΙ. ΟΙ ΆΘΕΟΙ

    ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΤΟ ΚΌΛΠΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΏΝ ΤΏΡΑ ΒΓΑΊΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΌ ΕΠΆΝΩ ΤΟ ΘΡΆΣΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΕΊΝΑΙ ΧΩΡΊΣ ΤΕΛΟΣ !

  2. avatar Charlesx

    Ετσι διδαξε ο Κυριος? Να φυλας την περιουσια σου η να την χαριζεις στους φτωχους?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει