Στη Διεύθυνση Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, έστειλε το υπουργείο Υγείας, το έγγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και την συνημμένη σε αυτό έκθεση (Αρ. Πρωτ 1374/14-11-2016), σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το υπουργείο Υγείας ζητεί να εξετασθούν τα αναφερόμενα στο έγγραφο του ΔΣΑ  και να ληφθούν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

«Παρακαλούμε να εξετάσετε όσα αναφέρονται στην σχετική επιστολή, να συνεργαστείτε με τις συναρμόδιες υπηρεσίες (πολεοδομίας , Υπ. Δικαιοσύνης κλπ) και να υποδείξετε τη λήψη αναγκαίων μέτρων προκειμένου να προστατευθεί και να διασφαλισθεί η Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον γενικότερα.

Τα αποτελέσματα των ενεργειών σας να τα κοινοποιήσετε στον ενδιαφερόμενο και την υπηρεσία μας για ενημέρωση», αναφέρεται  χαρακτηριστικά στο έγγραφο του υπουργείου Υγείας, προς την Περιφέρεια Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως στην έκθεση του ΔΣΑ τονίζεται, μεταξύ άλλων, το σοκαριστικό γεγονός πως σε όλα τα κτίρια καθώς και τον προαύλιο χώρο του Πρωτοδικείου της Αθήνας υπάρχουν τρωκτικά (ποντίκια, αρουραίοι) και κατσαρίδες. Ιδίως όπως αναφέρεται μέσα σε ντουλάπες που υπάρχουν φάκελοι με δικογραφίες υπάρχουν φωλιές από κατσαρίδες!Η έκθεση καταλήγει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να φτιαχτούν οι τουαλέτες και να γίνει απεντόμωση των κτιρίων, των αιθουσών και του προαύλιου χώρου ενώ αναφέρει και σε κάποια κτίρια έχει διαβρωθεί το ταβάνι και λείπουν κομμάτια από γυψοσανίδες οροφής με αποτέλεσμα όταν βρέχει τα νερά να μπαίνουν μέσα στα κτίρια!