Με το σύνθημα «Όλα τα παιδιά του κόσμου ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος και θρησκείας έχουν δικαίωμα στην ζωή, στην αγάπη και στο παιχνίδι», η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος διοργάνωσε, με την συμπαράσταση των «Γιατρών του κόσμου», του ΟΑΚΑ και του ΕΚΑΕ (Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών), εκδήλωση για την γνωριμία των προσφυγόπουλων με το άθλημα του χάντμπολ.

Περίπου 15 προσφυγόπουλα από το Κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών στην Παιανία, που εγκαινίασαν πρόσφατα οι «Γιατροί του Κόσμου», έδωσαν το «παρών», έπαιξαν, διασκέδασαν και έφυγαν, έχοντας μαζί τους ωραίες αναμνήσεις.

Η ομοσπονδία χάντμπολ, εκτός από το τεχνικό επιτελείο που διέθεσε για την συγκεκριμένη δράση, προσέφερε στα παιδιά ως δώρα από ένα καπέλο και μία μπλούζα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΧΕ βρίσκεται σε συνεννόηση με τους «Γιατρούς του κόσμου» και το ΟΑΚΑ, ώστε τα παιδιά να κάνουν προπόνηση χάντμπολ κάθε Παρασκευή στον ίδιο χώρο.

Παρόντες ήταν ο σύμβουλος του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, Στέλιος Συκάς, τα μέλη της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, Γιώργος Αλικάκος, ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, ο αντιπρόεδρος Στέφανος Σταμούλης, ο γενικός γραμματέας Κώστας Σταματιάδης, η ταμίας Κυριακή Μπακουλοπούλου, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Γραμματικός, ο τεχνικός σύμβουλος Παναγιώτης Τραϊκόγλου, καθώς και το τεχνικό επιτελείο της ομοσπονδίας αποτελούμενο από τους Π. Ιατρούδη, Γ. Βαρελτζή, Σ. Αλεπουδέα, Κ. Κότσιρα, Χ. Τσιαγκούρη.

Εκ μέρους του ΟΑΚΑ παρευρέθηκαν ο γενικός διευθυντής, Βασίλης Βελέντζας, και η διευθύντρια των εγκαταστάσεων, Ιουλία Καπώνη, και από τον ΕΚΑΕ ο πρόεδρος, Αλέκος Καποδίστριας, και ο ιατρός Όμηρος Εμμανουηλίδης.

Από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων και εθνικός συντονιστής του προγράμματος «Be Active», Διονύσης Καρακάσης, και η υπεύθυνη Εθελοντισμού του «Be Active», Δώρα Αλεξανδροπούλου, μαζί με την αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και συγκεκριμένα τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Φίλιππο Σοφοκλέους και τον διευθυντή Αγωνιστικού Πάρη Αβραμίδη, ενώ ήταν εκεί και το Δίκτυο Αλληλεγγύης Εργαζομένων της ΓΓΑ.

Δείτε φωτογραφίες…

4037196 4037198 4037206 4037211 4037214 4037220 4037221