Ο προβληματισμός και η αναστάτωση που επικρατεί στους κόλπους της δικαιοσύνης αναφορικά με το θέμα της παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης δικαστών και εισαγγελέων αποτυπώνεται στο αίτημα 15 από τους 17 αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου οι οποίοι ζητούν τη σύγκλιση της Διοικητικής Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν με γραπτό αίτημά τους προς την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου να συγκληθεί η Ολομέλεια της Εισαγγελίας προκειμένου να πάρουν θέση για ένα θέμα το οποίο έχει λάβει διαστάσεις συνταγματικής τάξεως και ουδέποτε στο παρελθόν είχε τεθεί.

Στο έγγραφο αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι είναι αναγκαία η σύγκληση και της δικής τους Ολομέλειας για ένα τόσο κρίσιμο θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος, που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε συναδέλφους τους, εισαγγελείς και δικαστές.

Την ίδια ώρα, στο Εφετείο Αθηνών, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, κατά την κοπή της πίτας, επανέλαβε ότι θα οριστεί νέα ημερομηνία της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το θέμα μόλις η εισηγήτρια της υπόθεσης, αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου είναι έτοιμη.