Την απόφαση χρηματοδότησης, με περίπου 10 εκατ. ευρώ, για τη λειτουργία 43 κοινωνικών δομών σε όλη την Κρήτη, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης.

Οι κοινωνικές δομές, που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) αφορούν:

  • 14 Κέντρα Κοινότητας στους Δήμους της Κρήτης, με πληθυσμό μεγαλύτερο των 10.000 κατοίκων, προϋπολογισμού 2.812.439,94 ευρώ, για λειτουργία 36 μηνών.
  • 8 Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Φαρμακεία) στις κύριες πόλεις της Κρήτης, προϋπολογισμού 1.815.840 ευρώ, για λειτουργία 36 μηνών.
  • 16 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) προϋπολογισμού 1.624.296,92 ευρώ, για λειτουργία 12 μηνών.
  • 5 Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΔΗΦ), προϋπολογισμού 3.340.800 ευρώ, για λειτουργία 36 μηνών.

«Η Περιφέρεια Κρήτης, έμπρακτα δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και στηρίζει τις κοινωνικές δομές στο νησί μας, για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης» ανέφερε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Επίσης τόνισε ότι «με την λειτουργία των 43 κοινωνικών δομών θα βοηθηθούν ουσιαστικά συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, αλλά πάνω από όλα θα συντονιστούν δράσεις και ενέργειες προς όφελος των αδύνατων κοινωνικά συμπολιτών. Οι δομές αυτές θέλουμε να εμπλουτιστούν και με νέους πόρους με την σωστή συνεργασία Αυτοδιοίκησης και αρμόδιων υπουργείων».