Προσποιούνταν υπαλλήλους της ΔΕΗ και άρπαζαν χρήματα από ηλικιωμένους

Η συνολική λεία υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ


ΕΛΛΑΔΑ
15:34
08/12/2016
Προσποιούνταν υπαλλήλους της ΔΕΗ και άρπαζαν χρήματα από ηλικιωμένους
1
loading

Τουλάχιστον επτά κλοπές, έξι στην Πέλλα και μία στη Δράμα, διέπραξε -σύμφωνα με την Αστυνομία- σπείρα, τα μέλη της οποίας, προσποιούμενα τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, έμπαιναν στα σπίτια ηλικιωμένων για να λύσουν υποτιθέμενο ηλεκτρολογικό πρόβλημα, αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα, με τη συνολική λεία να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Ως μέλη της σπείρας ταυτοποιήθηκαν εννέα Ρομά, εκ των οποίων επτά άνδρες και δύο γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές. Στα ίχνη τους έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ύστερα από πολύμηνες έρευνες.

Όπως διαπιστώθηκε, τα κατηγορούμενα ως μέλη της σπείρας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, έφταναν στα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων, στα οποία παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ.

Προφασιζόμενοι κίνδυνο πρόκλησης βραχυκυκλώματος ή πυρκαγιάς από τον δήθεν ελαττωματικό ηλεκτρολογικό πίνακα, οι δράστες -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας- έπειθαν τους ηλικιωμένους να αντικαταστήσουν τους πίνακες, ενώ, κατά τη διάρκεια των υποτιθέμενων εργασιών, τους υποχρέωναν να συγκεντρώσουν σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού ό,τι πολύτιμο είχαν για δήθεν προστασία. Αφού αποσπούσαν -στη συνέχεια- την προσοχή των ανυποψίαστων θυμάτων άρπαζαν τα συγκεντρωθέντα χρήματα και κοσμήματα, και εξαφανίζονταν.

Μάλιστα, για να γίνονται πιο πειστικοί, οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με συνεργούς τους, τους οποίους παρουσίαζαν ως υποτιθέμενους προϊσταμένους τους, την ίδια ώρα που έξω από τα σπίτια-«στόχους» συγκατηγορούμενοί τους φύλαγαν «τσίλιες» και περίμεναν στα οχήματα διαφυγής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Γιαννιτσών. Σύμφωνα με πληροφορίες, προανακριτικά -και μετά την ταυτοποίηση των μελών της σπείρας- ένα μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων επιστράφηκε στα θύματα, προκειμένου οι κατηγορούμενοι να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από τη Δικαιοσύνη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ξυπνάτε Ορέ!

    Αύριο θα είναι έξω να χαρούν τα 30.000 ευρώ και όσα άλλα έχουν κλέψει, θα τσιμπήσουν και το επίδομα απορίας που βγαίνει σύντομα και όλα καλά. Αν τους φέρθηκαν και άσχημα οι αστυνομικοί, θα κάνουν μία μήνυση για να πάρουν άλλα 700.000 ευρώ. Όλα καλά. Για αυτούς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει