Δύο ελικόπτερα, ένα με τους δημοσιογράφους και ένα συνεργείο της ΕΡΤ και ένα δεύτερο με μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής πετούν για το Καστελόριζο, με πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου.

Στο Καστελόριζο πηγαίνουν μέλη της επιτροπής που εκτός της Ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας αποτελείται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού δεν συμμετέχουν καταγγέλλοντας μάλιστα πως πρόκειται για ένα σόου άνευ ουσίας το οποίο μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.

Η πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου έχει ωστόσο προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Δουζίνας (ΣΥΡΙΖΑ) έχει ενημερώσει βουλευτές ότι η συνεδρίαση θα γίνει στη Βουλή.

​Μετά τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας τόσο από τη μεριά του Ερντογάν όσο και από την πλευρά της αντιπολίτευσης, «λάδι» στη φωτιά έρχεται να ρίξει ένα πολύ… επικίνδυνο επταήμερο για τα ελληνοτουρκικά θέματα, καθώς ξεκινούν οι στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας σε Καστελόριζο και της Ελλάδας σε Κάσο, την ώρα που η Άγκυρα αμφισβητεί την κυριαρχία στα Ίμια.

Η Τουρκία δέσμευσε περιοχές στο Καστελόριζο για ναυτική άσκηση, στην οποία ενδέχεται να λάβει μέρος και υποβρύχιο. Σύμφωνα με την NAVTEX 785/16 τουρκικό πολεμικό πλοίο θα κάνει άσκηση με υποβρύχια συσκευή.

Για την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει προγραμματίσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα αλλά σε απόσταση μόλις 15 μίλια από το Καστελόριζο.

Την Κυριακή, η Ελλάδα ξεκίνησε την ανάπτυξη των ελληνικών και αιγυπτιακών αεροναυτικών δυνάμεων που θα λάβουν μέρος στην κοινή άσκηση των δύο χωρών με την επωνυμία «Μέδουσα».

Το κεντρικό σκέλος των επιχειρήσεων που θα γίνουν στα αεροναυτικά γυμνάσια των ελληνικών και των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων θα διαρκέσει από την Τρίτη 6 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Στο συγκεκριμένο παίγνιο οι Αιγύπτιοι στέλνουν μια καινούρια γαλλική φρεγάτα τύπου Fremm, δύο πυραυλακάτους, μαχητικά αεροσκάφη F-16 και κομάντος οι οποίοι θα συνασκηθούν με Έλληνες ΟΥΚάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Στην άσκηση «Μέδουσα» ο ελληνικός στόλος θα συμμετάσχει με το υποβρύχιο Παπανικολής, μια φρεγάτα, μία πυραυλάκατο και αριθμό μαχητικών αεροσκαφών που θα επιχειρούν από την Κρήτη.

Το newsbeast.gr βρίσκεται στο ελικόπτερο με τους δημοσιογράφους που πετάει για το Καστελόριζο

elikaootria5 elikaootria7 elikaootria8 elikaootria9 elikaootria10 elikaootria11 elikaootria12 elikaootria1 elikaootria6 elikaootria4 elikaootria3 elikaootria2 elikaootria13

Βίντεο/φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος