«Προστατέψτε το δάσος από την πυρκαγιά» γράφει η πινακίδα που υπάρχει στο βουνό του Υμηττού προς την Καισαριανή, αλλά η εικόνα που αντικρίζει κανείς μόνο προστασία δεν δείχνει.

Κουκουναριές παρατημένες, σκουπίδια ακόμη και ρόδες αυτοκινήτων που έχουν μείνει εκεί μετά από κάποιο τροχαίο ατύχημα. Ξερά χόρτα, δυσωδία, μόλυνση, εγκατάλειψη. Όλα αυτά παρατηρούν κάτοικοι αλλά και εκατοντάδες Αθηναίοι που επισκέπτονται το βουνό της Καισαριανής.

Το χάλι, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, αρχίζει από πολύ χαμηλά, ακριβώς δίπλα από το κοιμητήριο της περιοχής. Κι όσο ανεβαίνει κάποιος στο βουνό, οι εικόνες που βλέπει είναι πολύ χειρότερες.

Αποτσίγαρα, κουρελόχαρτα, κουτάκια αναψυκτικών κ.α.
Δρόμοι που χρησιμοποιήσουν οι πυροσβέστες σε περίπτωση πυρκαγιάς για να φτάσουν εγκαίρως στους τόπους εκδήλωσής της, το «πέρασμα» όπως το λένε στη «γλώσσα» τους οι άνδρες της Π.Υ., δεν έχουν καθαριστεί εδώ και πολύ καιρό.
Τα ερωτήματα πολλά, οι απαντήσεις όμως λίγες. Αφού για το ποιος κατάντησε τον Υμηττό μία μεγάλη «χωματερή» κανένας, όπως όλα δείχνουν, δεν θα απαντήσει…

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το newsbeast.gr

Δείτε και τις εικονικές πινακίδες