Τόνοι σκουπιδιών, μπάζα οικοδομών, ξερά χόρτα, πλαστικά μπουκάλια «φωλιάζουν», όπως αποκαλύπτει το newsbeast.gr, στο βουνό του Υμηττού από την πλευρά του Καρέα.

Την ώρα που μέρη της Ελλάδας έχουν παραδοθεί στις φλόγες και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για την κατάσβεσή τους, στην Αθήνα και ειδικά στον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής, η αδιαφορία, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, είναι ολοφάνερη. «Κάντε μια βόλτα από το βουνό για να διαπιστώσετε και μόνοι σας τι συμβαίνει» λένε στο newsbeast.gr.

Οι εικόνες όμως μιλούν από μόνες τους. Κάδοι απορριμμάτων με σκουπίδια που έχουν υπερχειλίσει και περάσματα που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες για να φτάσουν έγκαιρα στους τόπους εκδήλωσης της πυρκαγιάς που δεν έχουν καθαριστεί. Ξερά χόρτα που ξεπερνούν το ένα μέτρο. Και από την άλλη η πρόκληση. Πινακίδες που γράφουν «σώστε τα δάση μας από τη φωτιά».

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Υμηττός βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια εκατοντάδων κατοίκων. Τι θα γίνει δηλαδή αν αύριο εκδηλωθεί μία πυρκαγιά εκεί; Θα προλάβουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να σώσουν το βουνό; Γιατί μπορεί να υπάρχουν οι εμπρηστές, όμως, την ίδια στιγμή, υπάρχει και η αδιαφορία. Κι αυτή είναι πασιφανής. Αρκεί να δείτε τις φωτογραφίες.