Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα οι καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης και η ΟΛΜΕ, έξω από το υπουργείο Παιδείας, αλλά και στις περιφερειακές και τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί των τεχνικών ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ διαμαρτύρονται για τις αναδιαρθρώσεις, στις οποίες προχωρά το υπουργείο Παιδείας, στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι συρρικνώνεται το πρόγραμμα σπουδών, μειώνονται οι τομείς, οι ειδικότητες και τα τμήματα γενικής, με αποτέλεσμα να συγχωνεύονται και να καταργούνται τα ΕΠΑΛ. «Στις συνθήκες αυτές, τα ολιγομελή τμήματα που έφτασαν προς έγκριση σε Διευθύνσεις και Περιφέρειες, ήταν τα λιγότερα από κάθε άλλη φορά. Αντίστοιχα εγκρίθηκαν τα λιγότερα από κάθε άλλη φορά προς το παρόν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Όπως σημειώνουν οι καθηγητές, υπερασπίζονται το μορφωτικό δικαίωμα των μαθητών, τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων τους και τα σχολεία, ως περιουσία της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι επιβάλλεται να μη διατίθενται οι εκπαιδευτικοί σε πάνω από δύο σχολεία, εκτός Διεύθυνσης και εκτός νησιού, καθώς αυτό «θίγει εκτός από τα στοιχειώδη δικαιώματα (σσ των καθηγητών), τη λειτουργία των σχολείων και τα δικαιώματα των μαθητών μας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.