Ανοιχτή ημερίδα με θέμα «Παιδί και Ποδήλατο: Οδηγώ με Ασφάλεια», διοργανώνει σήμερα η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2016 και της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.

Η νέα πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών έχει ως στόχο την ενημέρωση των νέων για τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης, τη σωστή χρήση του ποδηλάτου και τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφάλειας για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σύνολο από παράλληλες δράσεις,όπως προσομοιώσεις σωστής κυκλοφοριακής αγωγής με διαδραστικά μέσα και ειδικό εξοπλισμό, βιωματικά σενάρια και δραστηριότητες, σωστή χρήση του εξοπλισμού ασφάλειας, κανόνες για την οδήγηση το βράδυ, σωστή συντήρηση του ποδηλάτου, διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και ανακλαστικών (φωσφορούχων) εξαρτημάτων.

Στην εκδήλωση στην οποία θα γίνει, επίσης, διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και ανακλαστικών (φωσφορούχων) εξαρτημάτων, θα συμμετέχουν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Σερρών, αστυνομικοί με ποδήλατα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Σερρών, του Αθλητικού Ποδηλατικού Συλλόγου Μαχητής Σερρών και του Συλλόγου Γονέων και Φίλων της Αστυνομίας Σερρών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.