Πενταμελής αντιπροσωπεία της επιτροπής νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου, έγινε σήμερα δεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, ενώ, μεταξύ των άλλων, συζητήθηκαν το ελληνικό σύστημα Δικαίου στην οικονομική κρίση, ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού κτηματολογίου, σε συνδυασμό με τη μεταρρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα υποθηκοφυλακεία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε τα ιδιαίτερα προβλήματα τα οποία ανέκυψαν το τελευταίο διάστημα στο χώρο της Δικαιοσύνης, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και του προσφυγικού, όπως είναι ο μεγάλος αριθμός εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν στεγαστικά δάνεια, αλλά και τα αιτήματα ασύλου.

Αναφορικά με το σωφρονιστικό σύστημα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στον υπερπληθυσμό των φυλακών και στην ανάγκη ενίσχυσης των δομών περίθαλψης και εκπαίδευσης και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την αποσυμφόρηση των φυλακών και την αναβάθμιση των δομών.

«Ο βασικός στόχος των θεσμών στο πεδίο της Δικαιοσύνης, συμπίπτει με αντίστοιχο δικό μας: αναφέρομαι ειδικά στην επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ενώ απέδωσε τις καθυστερήσεις στην έλλειψη του απαιτούμενου προσωπικού και των υποδομών, όπως π.χ ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών των δικαστηρίων.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα μέλη της αντιπροσωπείας ζήτησαν διευκρινήσεις σε επιμέρους θέματα και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κτηματογράφησης.