Την απάντηση του Γενικού Χημείου του Κράτους, στο οποίο έχουν σταλεί τα βαρέλια που βρέθηκαν στο Δρέπανο Αχαΐας και περιείχαν άγνωστο υλικό, περιμένει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να διευκρινιστεί η ουσία που περιεχόταν στα περίπου 40 βαρέλια που εντοπίστηκαν κοντά στο πρώην εργοστάσιο.

Αμέσως μόλις εντοπίστηκαν τα βαρέλια με το άγνωστο πολτώδες υλικό, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος έδωσε εντολή σε στελέχη από τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος, Υγείας και Πολιτικής Προστασίας να μεταβούν στο σημείο ενώ ειδοποιήθηκε και η ΕΜΑΚ. Έγινε μια πρώτη ανίχνευση του χώρου και από τους άνδρες της ΕΜΑΚ ελήφθη επαρκές δείγμα του άγνωστου υλικού το οποίο και εστάλη για εργαστηριακό έλεγχο στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Επιπλέον, ο επίμαχος χώρος έχει ήδη αποκλειστεί για λόγους δημόσιας υγείας, ενώ εστάλη και σχετική αναφορά στην Αστυνομία για να εντοπιστεί ο δράστης που άφησε τα βαρέλια στο χωράφι. Παράλληλα, ενημερώθηκαν σχετικά ο Δήμος Πατρέων και οι εισαγγελικές αρχές.