Ο Αμβρόσιος σκέφτεται να παραιτηθεί μετά την παράσταση Μπέζου, Κιμούλη, Φιλιππίδη

Παρά το κάλεσμά του στο θέατρο πήγαν 1.200 άνθρωποι


ΕΛΛΑΔΑ
12:47
21/07/2016
Ο Αμβρόσιος σκέφτεται να παραιτηθεί μετά την παράσταση Μπέζου, Κιμούλη, Φιλιππίδη
76
loading

Ανακοίνωση μέσω της οποίας επιτίθεται σε όσους παρακολούθησαν την παράσταση «Πλούτος» με τους Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη στο Αίγιο, «ανέβασε» στο ιστολόγιό του ο Μητροπολίτης της περιοχής Αμβρόσιος.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα χειροκροτούσατε ηθοποιούς που θα αναφέρονταν με χυδαίο τρόπο στο πρόσωπό μου», λέει ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

«Δόξα τω Θεώ, φεύγω με την συνείδησιν, ότι επραγματοποίησα την πρός υμάς υπόσχεσή μου! Ακόμη και τώρα, συμπληρώνοντας μεθαύριο τα 78 χρόνια της ηλικίας μου, παραμένω μια λαμπάδα, η οποία καίγεται για να φωτίζεσθε εσείς. Δεν αναμένω, λοιπόν, τον έπαινόν σας!

Αλλά και δεν επερίμενα ποτέ, ότι θα τρέχατε για να χειροκροτήσετε κάποιους Ηθοποιούς, αριστερής κουλτούρας, οι οποίοι με χυδαίο τρόπο θα αναφέρονταν στο πρόσωπό μου. Με την ευκαιρία ας χαίρεται και η Δημοτική Αρχή του Αιγίου για το κατόρθωμά της! Κύριε Δήμαρχε, Σας ευχαριστώ όλως ιδιαιτέρως! Επειδή μαντεύω, ότι θα ικανοποιήση όλους εσάς τους χειροκροτητές της χθεσινής χυδαιολογίας κατά του προσώπου μου η παρακάτω αγγελία, σας προαναγγέλλω, ότι αρχίζω να σκέπτωμαι, μήπως πρέπει να συντομεύσω τον χρόνο της υποβολής της προαναγγελθείσης ήδη για το έτος 2018 παραιτήσεώς μου από την ενεργό διακονία μου ως Μητροπολίτου σας, οπότε και θα ικανοποιηθείτε πλήρως» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε την ανακοίνωση

Απευθύνομαι προς τους 1.200 περίπου θεατές, οι οποίοι χθές βράδυ κατέκλυσαν το Θέατρο «Γεώργιος Παππάς» στο Αίγιο, για να παρακολουθήσουν την γεμάτη χυδαιολογίες παράσταση «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη. Ήταν μια παράσταση, που δόθηκε με την φροντίδα της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ του Δήμου Αιγιαλείας, για την οποία είχε προαναγγελθή, ότι μεταξύ άλλων θα χλευάσουν και το ταπεινό πρόσωπό μου.

Όλοι εσείς που εσπεύσατε να προαγοράσετε τα εισιτήρια, ώστε αυτά να εξαντληθούν πολύ ενωρίς και όλοι εσείς, οι οποίοι καταχειροκροτήσατε τους Ηθοποιούς κ. Κιμούλη και την παρέα του, ακούοντας τις βωμολοχίες των και βλέποντας την κακοποίηση του προσώπου μου, παρακαλώ να δεχθήτε την ευγνωμοσύνην μου! Με την παρουσία σας, με τα χειροκροτήματά σας, γενικώς με τον τρόπο σας, μου εχαρίσατε το πιο σπουδαίο Βραβείο! Το Μεγαλύτερον Βραβείο της Επισκοπικής μου Διακονίας!

Διότι τα λόγια του Απ. Παύλου εν προκειμένω είναι σαφή: «Υμίν εχαρίσθη το υπέρ Χριστού, ου μόνον ο εις Αυτόν πιστεύειν, αλλά και το υπέρ Αυτού πάσχειν» (Φιλιπ.1,29) Με την παρουσία σας, με τα χειροκροτήματά σας, γενικώς με τον τρόπο σας, μου εχαρίσατε επίσης το πιο σπουδαίο μάθημα! Ότι δηλ. τα τριάκοντα και οκτώ (38) τόσα χρόνια, που σας υπηρετώ ως ‘Επίσκοπος των ψυχών σας, ως υπηρέτης του Ιησού μου, και ως χαμάλης ενός εκάστου εξ υμών, δεν σας έχουν συγκινήσει!

Δεν επεζήτησα ποτέ τον έπαινόν σας! Με ταπείνωση σας υπηρετώ εργαζόμενος από την 7ην πρωϊνήν ώραν μέχρι του μεσονυκτίου καθημερινώς, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες μου προς όλους και πραγματοποιώντας έτσι την υπόσχεση, που σας έδωσα κατά την ημέραν της ενθρονίσεώς μου στο Αίγιο (19 Νοεμβρίου 1978), ότι θα είμαι μία λαμπάδα, η οποία θα καίγεται, για να φωτίζεσθε εσείς! Με την βοήθειαν του Κυρίου μας σας επλούτισα! Τα ευαγή εκλησιαστικά Ιδρύματα τόσο στο Αίγιο, όσο και στα Καλάβρυτα, το πλήθος των οικοδομών, τα Ευαγή φιλανθρωπικά Ταμεία της Ιεράς Μητροπόλεως κλπ. το επιβεβαιώνουν! Δόξα τω Θεώ, φεύγω με την συνείδησιν, ότι επραγματοποίησα την πρός υμάς υπόσχεσή μου! Ακόμη και τώρα, συμπληρώνοντας μεθαύριο τα 78 χρόνια της ηλικίας μου, παραμένω μια λαμπάδα, η οποία καίγεται για να φωτίζεσθε εσείς. Δεν αναμένω, λοιπόν, τον έπαινόν σας!

Αλλά και δεν επερίμενα ποτέ, ότι θα τρέχατε για να χειροκροτήσετε κάποιους Ηθοποιούς, αριστερής κουλτούρας, οι οποίοι με χυδαίο τρόπο θα αναφέρονταν στο πρόσωπό μου. Με την ευκαιρία ας χαίρεται και η Δημοτική Αρχή του Αιγίου για το κατόρθωμά της! Κύριε Δήμαρχε, Σας ευχαριστώ όλως ιδιαιτέρως! Επειδή μαντεύω, ότι θα ικανοποιήση όλους εσάς τους χειροκροτητές της χθεσινής χυδαιολογίας κατά του προσώπου μου η παρακάτω αγγελία, σας προαναγγέλλω, ότι αρχίζω να σκέπτωμαι, μήπως πρέπει να συντομεύσω τον χρόνο της υποβολής της προαναγγελθείσης ήδη για το έτος 2018 παραιτήσεώς μου από την ενεργό διακονία μου ως Μητροπολίτου σας, οπότε και θα ικανοποιηθείτε πλήρως.

Βεβαίως, έχω την βεβαιότητα, ότι οι χθεσινοί φιλοθεάμονες και θεατρόφιλοι 1.200 τόσοι Αιγιώτες και Αιγιώτισσες, οι οποίοι και οι οποίες κατέκλυσαν το θεατράκι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγίου, και οι οποίοι εχάρησαν σφόδρα από την παράσταση, καταχειροκροτώντας μάλιστα τους υβρίζοντας τον Μητροπολίτη τους ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ βέβαια ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, των χριστιανών του Αιγίου!

Τούτο τεκμαίρεται άλλωστε και από το γεγονός, ότι η διαδικτυακή εφημερίδα μας «protionline.gr», εξιστορώντας τα της παραστάσεως, έγραψε και τα εξής: «Μελανό σημείο στην παράσταση η σκληρή αναφορά στο πρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αμβροσίου, που κατά τη γνώμη μας ήταν υπερβολική». Λόγια παρηγοριάς σε μια επισκοπική πονεμένη ψυχή! Ευχαριστώ τον κ. Παπαγιαννόπουλο και τους συνεργάτες του.

Επιστεγάζοντας το παρόν σημείωμά μου θα προσπαθήσω να ζητήσω μια επικοινωνία με την κα Δαμανάκη, για να μοιρασθούμε τον πόνον μας.

Αγαπητέ μοι κ. Δήμαρχε της Αιγιάλειας,

Αγαπητοί μου Αιγιώτισσες και Αιγιώτες,

Αδελφοί μου και Παιδιά μου,

Δεχθήτε την ευγνωμοσύνην μου! Με την παρουσία σας, με τα χειροκροτήματά σας, γενικώς με τον τρόπο σας, μου εχαρίσατε το πιο σπουδαίο Βραβείο! Το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα Βραβείο της ζωής μου. Έχετε την ευχήν μου, αν βέβαια την χρειάζεσθε.

Με πόνο ψυχής καί πατρική αγάπη

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

76
σχόλια
 1. avatar Pamponhros

  Είπα και εγώ "αρκετό καιρό έχει να βγει και να βρίσει κάποιον αυτός".

 2. avatar Ian tobazis

  Προφανώς δεν έχει αυτογνωσία και πιστεύει οτι είναι ο μόνος υπεράνω κρίτικής. Με τις απόψεις που έχει εκφράσει βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας.

 3. avatar Είναι πολλά τα κομμούνια…Αμβρόσιε !

  Είναι πολλά τα κομμούνια...Αμβρόσιε !

 4. avatar Stilitis3

  Μαλωμένος με την ταπεινοφροσύνη ο πάτερ...

 5. avatar vataki

  Μπέζος, Κιμούλης, Φιλιππίδης. Αξιολογότατοι! Και ως ηθοποιοί και ως προσωπικότητες!

  1. avatar Sotiris

   ...... .μη τρελαίνεσαι ! μην παίρνεις και όρκο ! ! ! ! ! !

  2. avatar χαχαχαχαχαχ

   αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
   τα θέλεις και τα γράφεις;;;;;;

   1. avatar Γεράσιμος Α.

    Εγώ τα θέλω και τα γράφω: μόνο ο Μπέζος άξιζε κάποτε κάτι. Και καλύτερα να μην άνοιγε ποτέ του το στόμα του σε συνεντεύξεις, γιατί όποτε το έκανε.... την είπε την πα....ριά του.

 6. avatar vataki

  Τέλος στην ισόβια εξουσία των ιεραρχών! Ας το τολμήσει κάποιος επιτέλους! (Για δική τους προστασία! Καταντούν γραφικοί και...!)

 7. avatar Αήρ

  Σιγά μην παρετηθεί και χάσει τη μάσα.

  1. avatar Είναι πολλά τα κομμούνια…Αμβρόσιε !

   Άντε ρε

 8. avatar ΒΑΓΓΕΛΗΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ

  ΕΝΑΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΟΧΛΟ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΝΔΥΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΣΑΝ ΛΑΤΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ.

  1. avatar Να ξαναπάς στο σχολείο να μάθεις

   αγράμματε Κηφισιώτη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει