Ελληνοτουρκική συνεργασία για την εκπαίδευση

Φορείς της Θεσσαλίας συμμετέχουν στο έργο «e-Services Education»


ΕΛΛΑΔΑ
16:36
09/05/2016
Ελληνοτουρκική συνεργασία για την εκπαίδευση
2
loading

Ελληνοτουρκική συνεργασία στις νέες τεχνολογίες για την εκπαίδευση και μάλιστα με Τρικαλινή συμμετοχή. Ο λόγος για το έργο «e-Services Education» που υλοποιείται από φορείς της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας. Από τον Δήμο Τρικκαίων μετέχει το ΑΚΕΘ και το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο αυτό, Τούρκοι εκπρόσωποι των φορέων που το υλοποιούν, με επικεφαλής κυβερνήτη περιοχής, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Εξήγησαν, την ουσία του προγράμματος, που συνίσταται στη δημιουργία του εκπαιδευτικού εργαλείου με τη μορφή ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Αυτή αναμένεται να συμβάλλει, όπως γίνεται γνωστό από το Δήμο Τρικκαίων, στον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω της ευρύτερης εφαρμογής εργαλείων ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφοριών Επικοινωνίας).

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων σε δηλώσεις του Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε τη σημαντικότητα των συνεργασιών, καθώς και την αναγκαία συμβολή όλων στον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των «εργαλείων» για τους μαθητές. Το σχέδιο «e-Services Education», έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από την Εθνική Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Συντονιστής του είναι η Διεύθυνση Εθνικής Εκπαίδευσης του Anamur, στην Τουρκία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar petmath

    Τούρκος καλός , μόνο νε....

  2. avatar Άστο δήμαρχε

    Εμείς έχουμε αποφασίσει ότι δεν μας πάει το σαρίκι. Οπότε αν επιμένεις, φόρα το εσύ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει