Ένας εργαζόμενος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια της βάρδιας του στο ορυχείο του Αμυνταίου στη Φλώρινα. Πρόκειται για τον 42χρονο Ι.Χ από το Κλειδί Φλώρινας, πατέρας τριών παιδιών, που εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος στο ορυχείο.

Χθες το βράδυ λίγο πριν τη λήξη της απογευματινής βάρδιας μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του προσπάθησαν να αποκαταστήσουν βλάβη στον αποθέτη Α4 του ορυχείου. Κατά τη διάρκεια της εργασίας ο άτυχος εργαζόμενος χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6.000 kvolt . Οι άλλοι δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

«Η ασφάλεια πάνω από όλα, είναι το σύνθημα μας και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο Ενεργειακό Κέντρο» λέει ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος» Μόσχος Μόσχου, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου.

Το συγκεκριμένο ατύχημα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θανατηφόρων ατυχημάτων, που γίνονται στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας. Για τις συνθήκες του ατυχήματος θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και τη ΔΕΗ.

Τι λέει η ΓΕΝΟΠ για το δυστύχημα

Η ΓΕΝΟΠ σε σημερινή της ανακοίνωση εκφράζει θλίψη και οργή για το θάνατο του 42χρονου εργαζόμενου και καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να διαφυλάξει τους εργαζόμενους και την κυβέρνηση να συγκροτήσει την επιτροπή κρίσεως εργατικών ατυχημάτων.

«Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, έχουμε κάνει και εξακολουθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βελτιωθούν καταστάσεις στους χώρους εργασίας και να απομακρύνουμε τον κίνδυνο. Δυστυχώς όμως χωρίς τις καίριες και καθοριστικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από πλευράς Διοίκησης, δεν μπορεί να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

Καλεί επίσης την κυβέρνηση «να συγκροτήσει και να λειτουργήσει την επιτροπή κρίσεως εργατικών ατυχημάτων, ως ελάχιστο δείγμα υποχρέωσης και συμπόνιας προς τις οικογένειες των θυμάτων».