Έκκληση για βοήθεια απηύθυνε στους πολίτες της Κοζάνης ο δήμαρχος της πόλης Λευτέρης Ιωαννίδης για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με την αιφνιδιαστική άφιξη 400 προσφύγων που φιλοξενούνται, από χθες το βράδυ, στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης.

Οι Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί πρόσφυγες δεν μπορούν να προσεγγίσουν την Ειδομένη και παραμένουν στην Κοζάνη, ύστερα από εντολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Ελλάδας.

Ο δήμος Κοζάνης, σε συνεργασία με την εκκλησία, έχει αναλάβει τη σίτιση των 400 προσφύγων αλλά απευθύνει έκκληση βοήθειας στους δημότες και τους οργανωμένους φορείς τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό σύλλογο, εθελοντικές ομάδες, ακόμη και τους εθελοντές πολίτες, προκειμένου να συντονιστούν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους μέσα από την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία είναι απαραίτητα να σταλούν άμεσα στο Κλειστό Γυμναστήριο.

Τα είδη αυτά είναι: βρεφικά γάλατα (πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας), παιδικές τροφές, πάνες παιδικές και για ενήλικες, μωρομάντηλα, χαρτιά υγείας, βραστήρες, πλαστικά ποτήρια, μπουκάλια νερό, τροφή άμεσης κατανάλωσης (σάντουιτς, κρουασάν, μπισκότα κλπ), μακαρόνια, σάλτσες, όσπρια, ρύζι, υπνόσακους και κάλτσες. Το σημείο συγκέντρωσης είναι ο χώρος του ΚΗΦΗ Κοζάνης, κτίριο 40 Μάρτυρες, Πλακοπίτη 11, αλλά και το κλειστό Γυμναστήριο.

(Φωτογραφία αρχείου)