Εκατοντάδες μαθητές τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Δράσεις από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»


ΕΛΛΑΔΑ
20:58
11/12/2015
Εκατοντάδες μαθητές τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού
loading

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού που έχει οριστεί η 11η Δεκέμβρη, 250 μαθητές-εθελοντές του «Χαμόγελου του Παιδιού» που συμμετέχουν στο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Δίκτυο «YouSmile», διοργάνωσαν και υλοποίησαν δράσεις για να στηρίξουν άλλα παιδιά, εγκαινιάζοντας την ευρωπαϊκή λειτουργία του Δικτύου.

Οι νεαροί εθελοντές μοίρασαν δώρα και έπαιξαν με νοσηλευόμενα παιδιά στα Νοσοκομεία Παίδων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, ενώ συμμετείχαν σε εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Λάρισα, Χανιά, Κέρκυρα, Κόρινθο και Χαλκίδα, με στόχο την ενημέρωση των συνομιλήκων τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και τη λειτουργία της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056 για κάθε καταγγελία σχολικού εκφοβισμού, κακοποίησης, ασφάλειας στο ίντερνετ κλπ

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από ομάδα μαθητών εθελοντών του YouSmile στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, για την ενημέρωση των δράσεων του Δικτύου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και της έναρξης δραστηριοποίησης του YouSmile στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συνομίλησαν με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας Πάνο Καρβούνη, εκπροσώπους του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο. Τα παιδιά-εθελοντές παρουσίασαν τις δράσεις τους και έλαβαν τη θετική υποστήριξη της αντιπροσωπείας της ΕΕ και του γραφείου της Ευρωβουλής, ώστε να εξαπλωθούν οι εθελοντικές του δράσεις και συνεργασίες σε όλη την Ευρώπη.

Το YouSmile συστάθηκε το 2012 από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή παιδιών και εφήβων. Βασικός γνώμονας υλοποίησης της δράσης είναι η Διεθνής Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού και όλα όσα αυτή ορίζει για την ελευθερία έκφρασής του, ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Μέσω του YouSmile (δράσεις εθελοντισμού, webtv, webradio, site) κάθε παιδί μπορεί  να εκφράσει χωρίς την παρέμβαση κάποιου «μεγάλου» τις απόψεις και τα προβλήματά του, και να ασχοληθεί εθελοντικά με όλα όσα το ενδιαφέρουν (αθλητισμός, μουσική, σινεμά, θέατρο, παιχνίδια, ταξίδια, εθελοντική προφορά σε όσους έχουν ανάγκη κλπ.).

Αρχή του YouSmile, είναι ότι τα παιδιά έχουν φωνή και απόψεις, που οι ενήλικες οφείλουν να ακούν και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Η παραπάνω δράση στην Ελλάδα, σήμερα αναπτύσσεται με στόχο τη συμμετοχή παιδιών από όλη την Ευρώπη, και έτσι το YouSmile φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί σε Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Δίκτυο Μαθητών. Οι δράσεις θα προσαρμόζονται στην κουλτούρα αλλά και τα θέματα που απασχολούν τα παιδιά σε κάθε χώρα. Πολλά θα είναι διαφορετικά, όμως ο εθελοντισμός και η προσφορά, είναι μία κοινή «γλώσσα» που θα ενώσει όλα τα μέλη του Δικτύου.

Τα παρακάτω σχολεία, φροντιστήρια και οι καθηγητές τους βοήθησαν τα παιδιά να υλοποιήσουν τις δράσεις τους:

Αθήνα: Ευρωγνώση Πεύκης, Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα, 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Γυμνάσιο κωφών και βαρήκοων, Λάρισα: 7ο Γυμνάσιο Λάρισας, Θεσσαλονίκη: 13ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Πύργος: 3ο και 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου, 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, Κόρινθος: φροντιστήριο Αγγλικών Παπαλεξίου, Αγρίνιο: 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, Κρήτη:1ο ΔΣΧ Αγροκηπίου

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει