Κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημοτικών αρχών Αμαρουσίου, Πεύκης-Λυκόβρυσης και Ηρακλείου μετά των συνεργατών τους, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με στόχο να αναδειχθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο πλαίσιο της διαδημοτικής τους συνεργασίας και να εξευρεθούν λύσεις σε ζητήματα όπως την κυκλοφορία στην οδό Βύρωνος και σε άλλους δρόμους.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, οι τρεις Δήμαρχοι Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Δημήτρης Φωκιανός, και Ηρακλείου Παντελής Βλασσόπουλος, συμφώνησαν ότι με την ολοκλήρωση της διάνοιξης όλων των κλειστών δρόμων στις περιοχές ευθύνης των Δήμων, της επανεκτίμησης της σήμανσης, θα εξεταστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην οδό Βύρωνος, όπως και μία σειρά από άλλα εκκρεμή διαδημοτικά ζητήματα.

Η διερεύνηση των διοικητικών ορίων των Δήμων Αμαρουσίου και Ηρακλείου ήταν, επίσης, ένα από τα θέματα που περιελάμβανε η ατζέντα της συνάντησης. Συγκεκριμένα, οι δύο όμοροι Δήμοι αποφάσισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων να διερευνήσουν τα όρια ευθύνης του κάθε δήμου στις περιοχές που χωρίζονται από κεντρικούς άξονες (π.χ. Λεωφ. Κύμης) προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων. Με δεδομένο αυτό, οι δύο πλευρές άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο μελλοντικά να εφαρμοστεί το μέτρο της ανταλλαγής στις περιοχές αυτές.

Επίσης, εξετάστηκαν το θέμα της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης όπως και τρόποι για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στις οδούς Θεσσαλονίκης, Πλαπούτα, Θεσσαλίας και Παπαϊωάννου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανανέωση του ραντεβού τους για τις αρχές Σεπτεμβρίου. Στη νέα αυτή επικοινωνία ο μελετητής του έργου θα παρουσιάσει τη μελέτη για τη σήμανση στις συγκεκριμένες οδούς. Επίσης, μετά τις απαραίτητες ενέργειες και τους ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για την οδό Βύρωνος αλλά και τα διοικητικά όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Ηρακλείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Βλαντής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πεύκης Λυκόβρυσης Κώστας Μπαλδεράνος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας Αμαρουσίου Γιώργος Ζήκος, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου Βασίλης Κάτσαρης, ο μελετητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ευάγγελος Ματσούκης.