Συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό κοινωνικής αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, είχε αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις συνθήκες σίτισης και περίθαλψης των μαθητών. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Κύριο αίτημα των εκπαιδευτικών είναι η δημιουργία κρατικών υποδομών που θα εξασφαλίζουν τη σίτιση και την ιατρική περίθαλψη των μαθητών.

Από την πλευρά της, η κ. Φωτίου ανέφερε ότι στο σχεδιασμό του υπουργείου είναι από την επόμενη σχολική χρονιά να υπάρχει ένα γεύμα στο σχολείο για κάθε μαθητή, ωστόσο, δεδομένης της χρονικής και οικονομικής συγκυρίας τα κονδύλια που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν μία τέτοια δράση είναι δύσκολο να βρεθούν.

Οι εκπαιδευτικοί πρότειναν στην υπουργό την αξιοποίηση των ήδη υπαρχουσών δομών που έχουν ορισμένοι δήμοι, όπως για παράδειγμα ο δήμος Αθηναίων, οι οποίοι παρέχουν γεύματα σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.