Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι πολύ ζεστό. Ήδη ο υδράργυρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άγγιξε τους 35 βαθμούς Κελσίου. Κι όταν οι θερμοκρασία ανεβαίνει, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Χαλκιδική. Αφήστε για λίγο τον παγωμένο φραπέ της παραλίας ή στην πλατεία Αριστοτέλους και δροσιστείτε σε γειτονικές παραλίες…

Η Χαλκιδική είναι ο επίγειος παράδεισος όπως την αποκαλούν μια που οι παραλίες της προσφέρονται είτε για δροσιστικές αυθημερόν βουτιές, είτε για διαμονή. Οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ το δίκλινο (γι’ αυτή την περίοδο) και φτάνουν τα 100 ευρώ και στα πολυτελή ξενοδοχεία τα 150 και άνω. Αυτό το διάστημα η πλειοψηφία των τουριστών είναι από το εξωτερικό και κυρίως από τα Βαλκάνια, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες αρκούνται σε αυθημερόν αποδράσεις ενώ αρκετοί έχουν εξοχικά σπίτια.

Οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για αύξηση από 5% – 7% στις διανυκτερεύσεις, χωρίς ωστόσο αυτό να μεταφράζεται και σε αύξηση του τζίρου λόγω της μείωσης των τιμών των καταλυμάτων.

Φτιάξτε παρέα, διάθεση και… πορεία για τον αγαπημένο σας προορισμό. Ήδη αυτή την ώρα είναι αυξημένη η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών. Ραντεβού σε κάποια παραλία και να μην ξεχνιόμαστε, με παγωμένο φραπέ, όπως πάντα χαλαρά.