Επικύρωσε το ΣτΕ την απόλυση υποδιευθυντή ΤΕΕ ο οποίος είχε πλαστογραφήσει έγγραφα

Στόχος του ήταν να δώσει... απολυτήριο στη γυναίκα


ΕΛΛΑΔΑ
19:14
04/10/2015
Επικύρωσε το ΣτΕ την απόλυση υποδιευθυντή ΤΕΕ ο οποίος είχε πλαστογραφήσει έγγραφα
5
loading

Επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση οριστικής απόλυσης υποδιευθυντή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) της Αθήνας ο οποίος φέρεται, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, να παραποίησε απουσιολόγιο σε σχολή κομμωτικής προκειμένου να ευνοηθεί η γυναίκα του.

Σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση ο υποδιευθυντής «μεθόδευσε και πέτυχε να εξαφανίσει τόσο τις καταστάσεις δικαιολόγησης απουσιών του Α' και Β' τετραμήνου του διδακτικού έτους 2001-2002 του τμήματος κομμωτικής που είχε συντάξει ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος, όσο και την κατάσταση απολυμένων του ίδιου σχολικού έτους του τμήματος κομμωτικής».

Μάλιστα, στη συνέχεια φέρεται να πλαστογράφησε και να αντικατέστησε τις νέες καταστάσεις ώστε να εμφανίζεται η γυναίκα του ως φοιτήτρια που δικαιολογεί τις απουσίες της με αποτέλεσμα εκείνη να πάρει απολυτήριο από το τμήμα κομμωτικής κατά τη σχολική περίοδο 2001-2002.

Με τελεσίδική απόφαση του Αρείου Πάγου ο υποδιευθυντής καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 μηνών για υπεξαγωγή εγγράφων κατ’ εξακολούθηση και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Ακολούθησε, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης για τα αδικήματα «της παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό νόμο και της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς διαγωγής εντός υπηρεσίας».

Ο υποδιευθυντής του ΤΕΕ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του επιβλήθηκε, επικαλούμενος τυπικούς λόγους, όπως είναι η νομιμότητα μαρτυρικών καταθέσεων, κ.λπ.

Ωστόσο, το ΣτΕ ομόφωνα απέρριψε την προσφυγή του εκπαιδευτικού, κρίνοντας ότι «ενόψει της βαρύτητας των παραπτωμάτων και των περιστάσεων τέλεσης τους, είναι προσήκουσα η επιβληθείσα από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ποινή της οριστικής παύσης».

Σημείωση: Εκ παραδρομής τα αρχικά του ιδρύματος, και όχι ολόκληρος ο τίτλος, γράφτηκαν ως ΤΕΙ και όχι ΤΕΕ. Βέβαια, η αναφορά ήταν ξεκάθαρη καθώς η είδηση ανέφερε: «την απόφαση οριστικής απόλυσης υποδιευθυντή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Αντι- μπλα μπλα

  Μετά μπλα μπλα κ.λπ. απορούμε με το ασυμάζευτο χάλι , το παραδικαστικό κ.λπ. της δικαιοσύνης, όταν περιορίζουμε το έγκλημα της πλαστογραφίας μόνο για την περίπτωση των γιατρών με πλαστό πτυχίο(υπήρξαν και τέτοιοι). Έ δεν είμαστε καλά. Δεν πρόκειται έτσι ποτέ να γίνουμε..άνθρωποι και πολιτισμένοι. Είμαστε στην κατηγορία τνω Ζουλού, άσε που και αυτοί θα έχουν κανόνες καόργανα εφαρμογής. Και επιπλέον ο μασκαράς αυτός πήγε να μπλέξει καταχθόνια και να κάνει ψευδώς συνένοχο και τον και τον διευθυντή του ΤΕΕ. Είδε και έπαθε ο ανίδεος Διευθυντής, από την πλεκτάνη που στήθηκε σε βάρος του,
  να ξεμλέξει τρέχοντας πότε σε δικαστήρια και πότε σε πειθαρχικά συμβούλια. Στην πυρά ο ..εκληματίας.

 2. avatar megaloagroths

  μην κανεις χαζες ερωτησεις,για ελληνικο δημοσιο μιλαμε

 3. avatar ippo

  15 χρονια για να τελεσιδικησει η αποφαση!! Ρεκορ ταχυτητας , ξεπερασαν την χελωνα.Μια απορια μονο εχω :Τοσο καιρο πληρωνοταν η οχι;

  1. avatar μπλα μπλα

   Σιγα ρε φιλε! Δεν βοηθησε κανεναν ανηξερο να παρει διπλωμα ιατρικης! για διπλωμα κομμωτικης μιλαμε!

   1. avatar ippo

    Εσενα η κατηγορια του διπλωματος σε απασχολει η το γεγονος της απατης και η χρονικη διαρκεια επιλυσης του ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει