«Δεδομένου ότι η διαδικασία έκδοσης της ακαδημαϊκής ταυτότητας, με την οποία παρέχεται στους φοιτητές το δικαίωμα καταβολής μειωμένου κομίστρου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του μηνός Οκτωβρίου τ.ε, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την εξασφάλιση μειωμένου εισιτηρίου στους πρωτοετείς φοιτητές, έως και την 31η Οκτωβρίου 2015, με την επίδειξη της βεβαίωσης εγγραφής τους στο οικείο Ίδρυμα και της αστυνομικής τους ταυτότητας».

 

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας προς τους Προέδρους Αστικών Συγκοινωνιών,  Αστικών ΚΤΕΛ, ΟΑΣΘ και Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών.

 

Το Υπουργείο με άλλο έγγραφο του ζητά από τα τριτοβάθμια ιδρύματα να ενημερώσουν τους πρωτοετείς σχετικά με τη δυνατότητα να κάνουν χρήση μειωμένου κομίστρου στις αστικές και υπεραστικές οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες έως και την 31η Οκτωβρίου με την επίδειξη εγγραφής τους και της Αστυνομικής τους Ταυτότητας.

 

Παράλληλα επισημαίνει προς τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας έκδοσης της ακαδημαϊκής ταυτότητας με την εξασφάλιση της έγκαιρης χορήγησης των απαραίτητων κωδικών των πρωτοετών φοιτητών στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Έκδοσης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και την εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος των αιτήσεων χορήγησης της ακαδημαϊκής ταυτότητας από τις Γραμματείες των Ιδρυμάτων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.