Διπλασιάζει η Γερμανία τη βοήθεια προς την Ελλάδα λόγω προσφύγων

Στα 2,4 εκατ. ευρώ τα μέσα στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας


ΕΛΛΑΔΑ
18:20
04/09/2015
Διπλασιάζει η Γερμανία τη βοήθεια προς την Ελλάδα λόγω προσφύγων
3
loading

Διπλασιάζει η Γερμανία την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τους πρόσφυγες και τη στήριξη των ελληνικών αρχών στην καταγραφή και την ιατρική περίθαλψη των προσφύγων, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη επιβάρυνση που υφίσταται η Ελλάδα.

«Η Γερμανία στηρίζει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κατάστασης με τους πρόσφυγες. Το υπουργείο Εξωτερικών διπλασιάζει στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ τα ως τώρα διατιθέμενα μέσα στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και του Ερυθρού Σταυρού. Επιπροσθέτως, η γερμανική κυβέρνηση θα στηρίξει την Ελλάδα στην καταγραφή και την ιατρική περίθαλψη των προσφύγων», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Ο υπουργός εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ δήλωσε σχετικά: «Αποφασίσαμε να διπλασιάσουμε για άλλη μια φορά, στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ, τη βοήθειά μας για την Ελλάδα, όπου φθάνουν πολλοί πρόσφυγες. Με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτούμε το γεγονός ότι η Ελλάδα υφίσταται ιδιαίτερη επιβάρυνση και ότι δεν έχουμε μόνο απαιτήσεις, αλλά στηρίζουμε την Αθήνα και έμπρακτα ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar rikse prama ellanta

    Αμανάτι θα σας τους αφήσουν.

  2. avatar ouaou

    Δηλαδή σε [...] διότι σε πληρώνω !!!

  3. avatar xoxoxoxo

    Η τρολια συνεχιζεται

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει