«Δεν έγινε αλόγιστη χρήση χημικών και σε μία αλόγιστη χρήση χημικών πρέπει να δούμε τι κρύβεται από πίσω», δήλωσε αποκλειστικά στο newsbeast.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Αθανάσιος Κοκκαλάκης.

Συνεχίζοντας είπε χαρακτηριστικά ότι «αλόγιστη ήταν η χρήση σφυριών, πετρών, μολότοφ, καπνογόνων από τους κουκουλοφόρους και έπρεπε να τους απωθήσουμε».

«Χρησιμοποιήσαμε», τόνισε, «το ηπιότερο μέτρο που μπορούσαμε για να κάνουμε τη δουλειά μας».

Σε ερώτηση ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν χωρίς να υπάρχουν κουκουλοφόροι ή σοβαρός λόγος, απάντησε ότι «τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Υπήρχαν επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ από συγκεκριμένα άτομα που είχαν παρεισφρήσει προκειμένου να δημιουργήσουν ταραχές».

Ερωτηθείς να απαντήσεις για το ποιοι ήταν οι άξονες της συγκεκριμένης επιχείρησης, τόνισε ότι «ο σχεδιασμός της επιχείρηση ήταν σε τρεις βασικούς άξονες:

Η προστασία της ζωής των ανθρώπων
Η προστασία του Κοινοβουλίου
Η προστασία της δημόσιας περιουσίας

Σε ερώτηση αν η ΕΛΑΣ πέτυχε κάτι άλλο εκτός από την προστασία του Κοινοβουλίου, ο κ. Κοκκαλάκης τόνισε ότι «η επιτυχία είναι σχετική σε αυτές τις περιπτώσεις, καταφέραμε να ικανοποιήσουμε κάποιους στόχους όπως να μην υπάρξει απώλεια ανθρώπινης ζωής, να λειτουργήσει το Κοινοβούλιο και να μην υπάρξει κατάλυση της δημοκρατίας».

Ερωτηθείς τέλος γιατί δε χρησιμοποιούν αντλίες νερού αντί για χημικά, είπε ότι «δεν έχουμε τα συστήματα και τις υποδομές για να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μέθοδο καταστολής, καθώς υπάρχει μόνο ένα όχημα, το οποίο δεν αρκεί».