Οι άνεμοι εντάσεως πέντε και έξι μποφόρ που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Κέδρος της Σάμου. Η φωτιά λίγη ώρα αργότερα επεκτάθηκε στις θέσεις Ζερβός και Πλάτανος ενώ τώρα κατευθύνεται προς το Βαθύ.

Επί τόπου βρίσκονται 52 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 70 εθελοντές με 20 εθελοντικά οχήματα, τέσσερα ιδιωτικά βυτιοφόρα και δύο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις θα ενισχυθούν με τριάντα άνδρες της ΕΜΑΚ από την Αθήνα, οι οποίοι φτάνουν με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 στο νησί. Τμήμα πεζοπόρων με 21 άτομα συμμετέχει επίσης στην προσπάθεια της κατάσβεσης. Από αέρος επιχειρούν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου Καναντέρ καθώς και τέσσερα ελικόπτερα.

Όπως έγινε γνωστό, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε απόσταση 500 μέτρων από το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται στρατόπεδο, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά από οχήματα και οπλισμό.

Για την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αλλά άνδρες της πυροσβεστικής, κάτοικοι και εθελοντές περιφρουρούν εξοχικές κατοικίες, για τις οποίες υπάρχει η ανησυχία ότι ενδέχεται να απειληθούν από τη φωτιά.