Δραματική αύξηση βίας και εισβολών σε σπίτια

Ο παλιός διαρρήκτης δίνει τη θέση του στον εισβολέα - ληστή που θέλει το θύμα μέσα στο σπίτι


ΕΛΛΑΔΑ
9:57
23/07/2015
Δραματική αύξηση βίας και εισβολών σε σπίτια
3
loading

Λιγότερες ληστείες σε τράπεζες και ΕΛΤΑ, αλλά πολλές σε σπίτια με στόχο τα χρήματα που υπάρχουν μετά τις αναλήψεις μεγάλων ποσών και περισσότερη βία διαμορφώνουν πλέον τον χάρτη της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του έτους, καταγράφηκαν 14 ληστείες σε τράπεζες και υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ - περίπου οι μισές σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Όμως, 465 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα έζησαν τον εφιάλτη της εισβολής ληστών μέσα στα σπίτια τους.

Η βασική διαπίστωση είναι ότι το λεγόμενο έγκλημα της καθημερινότητας - το έγκλημα του δρόμου και κατά της ιδιοκτησίας - αναβαθμίζεται ως προς τη βία, σύμφωνα με Τα Νέα.

Ο πορτοφολάς, πλέον, καταγράφεται επίσημα ως ληστής, αφού δεν περιορίζεται στην αρπαγή του πορτοφολιού ή του κινητού, αλλά εύκολα, χωρίς δισταγμό, ασκεί βία στο θύμα του. Αντίστοιχα, ο παλιός διαρρήκτης δίνει τη θέση του στον εισβολέα - ληστή.

Όπως παρατηρούν οι αστυνομικοί, ενώ στο παρελθόν ο κακοποιός προσπαθούσε να βεβαιωθεί ότι οι ιδιοκτήτες δεν βρίσκονταν στα σπίτια τους προκειμένου να εισβάλουν, τώρα επιδιώκουν να τους βρίσκουν μέσα προκειμένου με την άσκηση βίας να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Και βεβαίως στόχος τώρα είναι τα χρήματα που εικάζουν ότι υπάρχουν στα σπίτια μετά τις αναλήψεις ποσών από τις τράπεζες.

Στην αποτίμηση των στατιστικών δεδομένων, η Αστυνομία παραδέχεται ότι «στις κατηγορίες των ληστειών και των κλοπών - διαρρήξεων παρατηρείται μετατόπιση στους λεγόμενους εύκολους στόχους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Τίποτα

    Εάν μπει και ψάχνει για λεφτά ,τον βοηθάς και ΕΣΥ ........

  2. avatar Giorgos7878

    Εδω απαγορευουμαι και στους αστυνομικους να πυροβολουν γιατι ειμαστε Ελληνες οποτε και πιο εξυπνοι..

  3. avatar ΣΑΛΑΧΙ

    Στις ΗΠΑ έχει δικαίωμα ο πολίτης να αμυνθεί στον εισβολέα της κατοικίας του με όπλο και να τον σκοτώσει κιόλας. Εδώ τι κάνουμε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει