Με αφορμή τη συναυλία που θα έδινε ο Χρήστος Θηβαίος με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Μύλο Θεσσαλονίκης στο βράδυ της Δευτέρας, ο τραγουδοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην ραδιοφωνική παραγωγό Δέσποινα Αυγερίδου, στο FM100. Η συνέντευξη κυλούσε ομαλά, αλλά αργότερα πήρε μια τελείως διαφορετική τροπή. Ο γνωστός τραγουδοποιός, αρχικά άσκησε κριτική στη δημοσιογράφο λέγοντας ότι το επάγγελμα της ραδιοφωνικής παραγωγού είναι αντιπαραγωγικό ενώ όταν εκείνη του απάντησε ότι είναι χημικός, ο τραγουδιστής την προέτρεψε να δουλέψει στα λιπάσματα.

Απαντώντας του η παραγωγός του είπε ότι στην ίδια λογική θα έπρεπε και εκείνος να εγκαταλείψει το τραγούδι.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Χρήστος Θηβαίος είπε ότι μπορεί να ζήσει την πενταμελή οικογένειά του με 15 ευρώ την ημέρα. «Εγώ μπορώ να ζήσω με ένα καπέλο στη μέση του δρόμου. Να δουλέψω σερβιτόρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σχολιάζοντας εκείνους που αναγκάστηκαν λόγω κρίσης να φύγουν στο εξωτερικό είπε ότι η μετανάστευση είναι η εύκολη λύση.

Ο λαοφιλής καλλιτέχνης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δουλειές υπάρχουν αλλά οι νέοι προτιμούν την ανεργία γιατί δε θέλουν να εργαστούν και προτιμούν να ζουν με τη σύνταξη των γονιών τους, λέγοντας ότι ένας άνθρωπος δε χρειάζεται περισσότερα από 60 ευρώ την ημέρα για να ζήσει.

«Τι θα πει ‘δύσκολες μέρες’; Ενας Ελληνας, ένας άνθρωπος γενικότερα, για να ζήσει χρειάζεται περισσότερα από 60 ευρώ την ημέρα; Μιλάμε για επίπλαστη εργασιακή ευμάρεια που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια», σημείωσε.