Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, που διοργάνωσε η Γραμματεία Εθελοντισμού & ΜΚΟ της ΝΔ σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση «ΑΓΑΠΗ» που στηρίζεται στην κοινωνία των ενεργών πολιτών και του εθελοντισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Μπότσαρη και Χαλκιδικής.

Η Έλενα Ράπτη, Γραμματέας Εθελοντισμού & ΜΚΟ της ΝΔ, μαζί με μέλη και φίλους της Γραμματείας Εθελοντισμού και της Κοινωνικής Οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ» διένειμαν από ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο περίπτερο έντυπο ενημερωτικό υλικό και γλαστράκια με βασιλικό ως μια συμβολική χειρονομία για την αξία του πρασίνου στη ζωή μας.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ», οι διερχόμενοι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο, στο πλαίσιο διεξαγωγής τρίτης έρευνας κοινού υπό την επιστημονική επίβλεψη της εταιρείας δημοσκοπήσεων ALCO.

Στόχος της Γραμματείας Εθελοντισμού & ΜΚΟ της ΝΔ ήταν η ανάδειξη των θεμάτων του περιβάλλοντος και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Η Έλενα Ράπτη, Γραμματέας Εθελοντισμού & ΜΚΟ της ΝΔ και Ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ» έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο αγώνας μας για το περιβάλλον πρέπει να είναι διαρκής. Είναι εύκολο να φτιάξουμε όλοι έναν κώδικα περιβαλλοντικής συμπεριφοράς με απλές, καθημερινές πράξεις. Να ανακυκλώσουμε, να εξοικονομήσουμε ενέργεια και νερό. Οφείλουμε επίσης να δραστηριοποιηθούμε πιο ενεργά για το περιβάλλον. Να συμμετέχουμε σε δράσεις, κινήματα και οργανώσεις. Να ενώσουμε τη φωνή μας για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη. Η Γραμματεία Εθελοντισμού & ΜΚΟ είναι και θα είναι παρούσα σε αυτόν τον αγώνα, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας την ελληνική κοινωνία».

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2011, η Γραμματεία Εθελοντισμού & ΜΚΟ της ΝΔ σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση «ΑΓΑΠΗ» θα βρίσκεται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή στο Κορδελιό συνεχίζοντας την έρευνα της Κοινωνικής Οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ» για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.