Ένα κοριτσάκι μόλις 10 μηνών μεταφέρθηκε με κατάγματα και εγκαύματα από την Ηλεία στο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, το βράδυ της Πέμπτης (26.03.2026), με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν αμέσως οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν έχει πέσει θύμα κακοποίησης.

Οι γιατροί βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για το μωρό, ενώ ειδοποίησαν και τις Αρχές για να γίνει έρευνα σε σχέση με την κακοποίηση που φέρεται να υπέστη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΠΟΕΔΗΝ, το βρέφος νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο από χθες μεσημέρι με εμφανή τραύματα που παραπέμπουν σε κακοποίηση από το οικογενειακό του περιβάλλον. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πάτρας, με οστεομυελίτιδα παλαιά και νέα κατάγματα σε πόδι και χέρι, σημάδια στο σωματάκι του που παραπέμπουν σε καψίματα και δαγκώματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το βρέφος με τη μητέρα του εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο του Πύργου την Παρασκευή 13 Μαρτίου και οι γιατροί ξεκίνησαν την εξέταση του βρέφους. Η μητέρα πήρε το παιδί και εξαφανίστηκε από το νοσοκομείο, φοβούμενη ότι θα παραπεμφθεί η κακοποίηση.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία γιατί έθετε σε κίνδυνο το παιδί και με προφορική εισαγγελική εντολή τρεις ημέρες μετά, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, η μητέρα με το βρέφος επέστρεψαν στο νοσοκομείο συνοδεία αστυνομικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάσταση του παιδιού ήταν σοβαρή και υπήρχε ο κίνδυνος να πεθάνει. Το βρέφος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Πύργου και επειδή χρειαζόταν εξειδικευμένη ορθοπεδική φροντίδα μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Το βρέφος πάσχει από οστεομυελίτιδα λόγω της μη περιποίησης παλαιών καταγμάτων και τις συνθήκες διαβίωσης και φέρει σημάδια που παραπέμπουν σε κακοποίηση.

Στο νοσοκομείο του Πύργου έγιναν εξετάσεις στη μητέρα και αποδείχθηκε ότι είναι ξανά έγκυος χωρίς να το γνωρίζει.