Αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί από τη δημοτική αστυνομία Χανίων στο πλαίσιο της πάταξης του παραεμπορίου, πήραν σήμερα τον δρόμο για τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Στη χωματερή κατέληξαν 2.000 CD και DVD, 410 ρολόγια, 350 φακοί, 274 ζευγάρια γυαλιών, 65 ζευγάρια παπούτσια, κιθάρες, καλάμια ψαρέματος και πολλά ακόμη από αυτά που λανσάρουν οι μικροπωλητές.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων, Μανούσο Λιονάκη, «η προσπάθεια πάταξης του παραεμπορίου συνεχίζεται με πιο έντονους ρυθμούς, λόγω της τουριστικής περιόδου και θα είμαστε πολύ αυστηροί καθώς το παραεμπόριο δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνο στην τοπική οικονομία αλλά και στους καταναλωτές τους οποίους προσπαθούν να εξαπατήσουν μέσα από αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Γιάννης Μαργαρώνης, επεσήμανε πως «το φαινόμενο του παραεμπορίου που κοστίζει στην Ελληνική οικονομία 20 δισ. και 8 δισ. χαμένους φόρους, οφείλουμε να το πατάξουμε. Νομίζω ότι είναι εθνική ανάγκη και καλούμε τους καταναλωτές να σταματήσουν να δίνουν έστω και ένα ευρώ στο παραεμπόριο, στηρίζοντας τα ελληνικά προϊόντα και τις τοπικές επιχειρήσεις».