Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο Λαμίας-Αθηνών από το μεσημέρι και μετά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δεύτερο κύμα της επιστροφής έχει ακριβώς την ίδια ένταση όπως και τη χθεσινή μέρα.

Μικρές καθυστερήσεις είχαν οι οδηγοί στην περιοχή της Λαμίας σε τρία σημεία. Στον κόμβο της Στυλίδας όπου από νωρίς το πρωί γινόταν συνεχώς ρύθμιση της κυκλοφορίας από τους τροχονόμους δίδοντας προτεραιότητα στην κίνηση των αυτοκινήτων από Λάρισα προς Αθήνα.

Σε πολλές περιπτώσεις η ουρά των αυτοκινήτων και την σημερινή μέρα ξεπέρασε τα τρία χιλιόμετρα. Με μειωμένες ταχύτητες κινούνταν τα αυτοκίνητα στο τμήμα της εθνικής οδού πριν και μετά τη Λαμία όπου τα αυτοκίνητα ακολουθούσαν την παλιά χάραξη.

Η τροχαία με παρεμβάσεις είχε δώσει μια ακόμη λωρίδα κυκλοφορίας στην κάθοδο προς Αθήνα μετριάζοντας με αυτό τον τρόπο την ταλαιπωρία των οδηγών.

Τέλος στα διόδια της Αγίας Τριάδας οι οδηγοί των αυτοκινήτων υποχρεώνονταν από 10 έως 15 λεπτά καθυστέρηση αφού υπήρχαν ουρές αυτοκινήτων.

Σε ό,τι αφορά το περιφερειακό δίκτυο στο δρόμο από Δομοκό προς Λαμία η κίνηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη και στο ύψος της Λαμίας χρειάστηκαν συνεχείς παρεμβάσεις της τροχαίας έτσι ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση των αυτοκινήτων προς την εθνική οδό.

Τη Δευτέρα πέρασαν από την περιοχή των Καμένων Βούρλων κάτι λιγότερο από 30.000 αυτοκίνητα με κατεύθυνση προς Αθήνα. Σήμερα μέχρι τις 7 το απόγευμα είχαν περάσει από το ίδιο σημείο 23.560 αυτοκίνητα και η κίνηση είναι ιδιαίτερα έντονη προς Αθήνα γεγονός το οποίο κάνει τους υπεύθυνους να εκτιμούν ότι μέχρι τα μεσάνυχτα θα βρεθεί ακριβώς στα ίδια επίπεδα με την χθεσινή μέρα.