Μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις ανώτερες και στις κατώτερες τιμές των ίδιων προϊόντων, διαπίστωσε στην πασχαλινή αγορά της Θεσσαλονίκης το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), το οποίο συστήνει στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς πριν διαλέξουν τα προϊόντα.

Από την έρευνα αγοράς που έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα, προκύπτει ότι ένα τραπέζι, με προϊόντα υψηλών τιμών, είναι ακριβότερο κατά 70,07% από ένα που θα στηθεί με την ίδια ποσότητα αγαθών, αλλά με τα προϊόντα που έχουν τις κατώτερες τιμές. 

Το φετινό πασχαλινό τραπέζι, για οκτώ-δέκα άτομα, σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, μπορεί να στοιχίσει σε κάθε νοικοκυριό, από 89,41 ευρώ μέχρι και 152,06 ευρώ, όταν πέρσι το αντίστοιχο κόστος κυμαινόταν σε 85,97 ευρώ – 157,51 ευρώ. Τα ποσά αυτά, αφορούν σε μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα.