Σε αδιέξοδο οι προμηθευτές του Δημοσίου

Προσπαθούν να δουν τον Α. Λοβέρδο εδώ κι ενάμισι μήνα


ΕΛΛΑΔΑ
20:50
12/04/2011
Σε αδιέξοδο οι προμηθευτές του Δημοσίου
4
loading

Τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι προμηθευτές των δημοσίων νοσοκομείων, περιέγραψαν σήμερα οι εκπρόσωποί τους (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.), σημειώνοντας ότι 80 μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, που προμηθεύουν κυρίως με γάντια, γάζες, μάσκες και άλλα αναλώσιμα υλικά, τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Οι προμηθευτές τόνισαν ότι προσπαθούν εδώ και 45 ημέρες με τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα να «στερεύουν» από υλικά πολλά νοσοκομεία, να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας, Αν. Λοβέρδο, και κατήγγειλαν ότι «τα νοσοκομεία προτιμούν να εφοδιάζονται με αναλώσιμο υλικό από δύο γερμανικές πολυεθνικές στην τριπλάσια τιμή».

Οι ίδιοι κάλεσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημά τους, καθώς, όπως αναφέρουν, τούς έχουν αποπληρώσει τα οφειλόμενα έως τις 31.12.2009 με ομόλογα, τα οποία σε περίπτωση που επιχειρήσουν πρόωρα να εξοφλήσουν θα έχουν μείωση κέρδους έως και 40%. Επιπλέον, σημείωσαν ότι συνολικά τούς οφείλονται 150 εκατομμύρια ευρώ και ζήτησαν από τον υπουργό να συζητήσουν, προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε να γίνει έκτακτη ευρεία σύσκεψη, ώστε να αποπληρωθεί άμεσα και το δεύτερο εξάμηνο του 2010, ενώ απέστειλε τις καταγγελίες των προμηθευτών περί προμηθειών στις τριπλάσιες τιμές στην αρμόδια επιτροπή, η οποία καλείται να τις διερευνήσει κατεπειγόντως.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar N1k0ssT

  Οι πολιτες θα μπαινουν μεσα "απο το πρωτο Ευρω". Το κρατος μπορει να χρωσταει δισεκατομμυρια no problem.

  1. avatar Christos Apostolidis

   δεν το έπιασες σε όλο του το μεγαλείο φίλε μου.. ο πολίτης θα μπαίνει μέσα από το πρώτο ευρώ γιατί είναι κλέφτης μέχρι να αποδείξει το αντίθετο. Το κράτος μπορεί να χρωστάει δις και μάλιστα στο όνομα του ίδιου πολίτη που θέλει να κλείνει μέσα από το πρώτο ευρώ! μια χαρά!

 2. avatar marriana

  • Την Πέμπτη 14/4/2011 στις 7 μμ στο Α ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων (οδ. Ν.Πλαστήρα & Κλεισούρας) σε πολιτική εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις θα ειναι ομιλητής ο Ανδρέας Λοβέρδος, Υπουργό Υγείας.

 3. avatar KatDelBar

  Έλεγχο άμεσο στις οικογενειακές επιχηρήσεις!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει